Δελτίο τύπου ΚΚΕ για την συνάντηση με τις Ομοσπονδίες.

Οι θέσεις της ΠΟΕΥΠΣ για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό.
18/01/2016
Συναντήσεις των Προεδρείων των Ομοσπονδιών με τα Πολιτικά Κόμματα.
21/01/2016

Δελτίο τύπου ΚΚΕ για την συνάντηση με τις Ομοσπονδίες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ

τηλ.:210-2592418 fax: 210-2592388

e-mail: [email protected]“>[email protected], http://www.kke.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Συνάντηση είχαν χθες στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και Χρ. Κατσώτης, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με αντικείμενο το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις δρομολογούμενες αντιασφαλιστικές και αντεργατικές αλλαγές, όπως και τη δυσπιστία τους απέναντι σε διάφορες υποσχέσεις που λαμβάνουν από κυβερνητικά κέντρα ότι οι ίδιοι ως κλάδος θα διασωθούν, στη γνωστή λογική «διαίρει και βασίλευε». Εστίασαν στις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν ως προσωπικό των συγκεκριμένων χώρων και αναγνώρισαν την ανάγκη αγώνα ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, υπογράμμισαν ότι η επίθεση στο Ασφαλιστικό αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, των κομμάτων που το υπηρετούν, της ΕΕ, ώστε να απαλλαγεί το κεφάλαιο ακόμα κι από αυτές τις εναπομείνασες ελάχιστες «υποχρεώσεις» που είχε αναλάβει απέναντι στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης όπως το ξέραμε. Επίσης, τόνισαν ότι λύση απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση είναι η συμπόρευση με το λαό στους δρόμους του αγώνα.  

Παρέδωσαν στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών κείμενο με τις σχετικές θέσεις του Κόμματος, όπου μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), μαζί με όλο τον υπόλοιπο λαό βιώνει και υφίσταται τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Επίσης σημειώνεται: «Το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αλλωστε η κυβέρνηση εισηγητικά στο σχέδιο – έκτρωμα για το ασφαλιστικό ξεκαθαρίζει ότι “Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες (…) Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς, θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο”. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη στις νέες υποσχέσεις περί δήθεν εξαίρεσης».

Επίσης, αναφέρεται: «Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά στις παροχές σε υγεία – περίθαλψη – φάρμακο. Η κυβέρνηση πονηρά κλείνει το μάτι στο προσωπικό των ΣΑ, για τη δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικών ταμείων. Η λογική “το ταμείο μου”, η “κατηγορία μου”, ο διαχωρισμός του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα, οι διαχωρισμοί νέοι – παλιοί ασφαλισμένοι, που στόχο είχαν τη διαίρεση ανάμεσα σε κατηγορίες εργαζομένων και υπαλλήλων, διευκολύνουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης».

Υπογραμμίζεται ότι: «Το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ έχει σωρευμένη εμπειρία από την εφαρμογή όλα τα χρόνια της κρίσης, των αντιλαϊκών πολιτικών, τόσο σε εσάς τους ίδιους όσο και στις οικογένειές σας. Το ΚΚΕ σας καλεί να βγάλετε τα απαραίτητα συμπεράσματα. Απέναντι σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, που διαχρονικά και προ κρίσης εφαρμόζονται, το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ έχει υποχρέωση να αφουγκραστεί μαζί με τα δικά του προβλήματα και τα οξυμένα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει ο λαός μας. Να παλέψει στο πλάι του λαού μας για το κοινωνικό δικαίωμα της αποκλειστικά Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για όλο το λαό. Να αντιδράσει τώρα μαζικά και αποφασιστικά για να μην έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι «το ΚΚΕ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης», στη βάση συγκεκριμένου πλαισίου διεκδικήσεων.

 

 

ΑΘΗΝΑ 21/1/2016                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Print Friendly, PDF & Email