Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την ελεύθερη μετακίνηση των Σ. Α. με τον ΟΑΣΑ
02/02/2016
Καταγγελία για τις δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας.
10/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-2-2016

Αρ.πρωτ. 44      Αθήνα 06/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Στις 5/2/2016 πραγματοποιήθηκε η Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα όπου μαζί με τους απόστρατους συναδέλφους από όλα τα σώματα ενώσαμε τις φωνές μας και διαμαρτυρηθήκαμε ώστε να δοθεί ένα τέλος στην κοινωνική και οικονομική απαξίωση που στοχεύει η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κατά την ομιλία του τόνισε την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας που αποτελεί βασικό στοιχείο εξαίρεσης από το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

522016ωουλι

Ακολούθησαν οι ομιλίες των Προέδρων των υπολοίπων Ομοσπονδιών και πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατευθύνθηκε στην Βουλή των Ελλήνων όπου αντιπροσωπεία των Προεδρείων κατέθεσε κοινό ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ με τα δίκαια αιτήματα μας σε εκπροσώπους των κομμάτων και στον Γενικό Γραμματέα της Βουλής. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας θυροκολλήθηκε επίσης στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. επιθυμεί να εκφράσει τις θερμότατες ευχαριστίες σε όλες τις Ενώσεις που συμμετείχαν, καθώς και σε όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην ενέργεια και στην αποστρατεία για την μεγάλη εντυπωσιακή και δυναμική τους παρουσία και τους διαβεβαιώνουμε ότι

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ!!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δείτε την Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΕΥΠΣ κ. Σταθόπουλου Δημήτρη.

 

stathoYouTube

 

Το κείμενο της Ομιλίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να πούμε τα αυτονόητα. Να πούμε ότι το Κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό των Σωμάτων Ασφαλείας αποκαλύφτηκε και εξαφάνισε πια κάθε προσδοκία και κάθε ψευδαίσθηση, ότι η Κυβέρνηση επιφύλασσε διαφορετική μεταχείριση στους ένστολους.

Ενδεικτικό είναι, ότι για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, συνεπώς και στους ένστολους χωρίς καμία εξαίρεση, προσαρμοσμένους στους δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει, νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους.

Δημιουργείται ένα Ταμείο τέρας που βάζει στο ίδιο καλάθι όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και οδηγεί στην κατάργηση των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων και τις ισοπεδώνει αφού είτε 25 χρόνια εργάζεται κάποιος, είτε 40 θα έχει τις ίδιες συντάξιμες αποδοχές.

Δεν θελουν να καταλάβουν την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας.

Δεν θελουν να καταλάβουν ότι εργαζόμαστε 6 ημέρες την εβδομάδα.

Δεν θελουν να καταλάβουν ότι είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μόνο εμείς έχουμε Μνημεία Πεσόντων.

Συνάδελφοι

Το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα είναι αντιμέτωπο με μία πρωτοφανή κατάσταση. Λίγους μήνες πριν, περίσσευε η αγωνιστική διάθεση για ανατροπή και κατάργηση των μνημονίων, υπήρξαν θετικές εξελίξεις σε κρίσιμους τομείς, καλλιεργήθηκαν προσδοκίες και η αισιοδοξία είχε επιστρέψει σε όλους μας ότι επιτέλους κάτι καλό θα γίνει.

Σήμερα οδηγούμαστε βίαια στο αντίθετο άκρο. Η άτακτη υποχώρηση της Κυβέρνησης το καλοκαίρι και η υπερψήφιση από τη Βουλή του 3ου μνημονίου προδιαγράφει με τον πιο εφιαλτικό τρόπο το μέλλον που σχεδιάζουν και για εμάς.

Γιατί η εφαρμογή του 3ου μνημονίου, έρχεται να συμπληρώσει και να επεκτείνει τα 2 προηγούμενα – και τι ειρωνεία και υποκρισία ήταν οι σημερινοί κυβερνώντες που τα καταδίκαζαν- και τα οποία θα οδηγήσουν πολύ σύντομα όλους μας κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Λόγια ακούσαμε πολλά και από πολλούς αλλά οι πράξεις τους ήταν άλλες όταν έφταναν στην ψήφιση των νόμων, μας τάζανε πολλά αλλά ψήφιζαν τα αντίθετα για τα Ταμεία μας και τις συντάξεις μας.

Το πρώτο βήμα έγινε με την ληστεία των αποθεματικών, με υπαιτιότητα των κυβερνώντων ύστερα από τις επιταγές της τρόικας, αλλά παρόλο αυτό οι Αναλογιστικές Μελέτες δείχνουν ότι τα Ταμεία μας συνεχίζουν να έχουν βιωσιμότητα και μπορούμε να τα διαχειριστούμε.

Επιπλέον τα Ταμεία μας δεν παίρνουν ούτε ένα ΕΥΡΩ κρατική επιχορήγηση, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας εισφορές, είναι δικά μας λεφτά.

Ο στόχος τους λοιπόν ήταν ξεκάθαρος με την παραπάνω ενέργεια δηλαδή θέλησαν να πάρουν έτοιμο «ΖΕΣΤΟ» χρήμα προκειμένου να καλύψουν τα μεγάλα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί.

Οι κρατούντες την εξουσία έχουν και ένα άλλο χάρισμα το χάρισμα να διαλέγουν, όχι όμως σωστές πολιτικές και αποφάσεις αλλά να επιλέγουν ποιες δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμόσουν και συνεχίζουν να παρανομούν μη εφαρμόζοντας, όπως υποχρεούται από το Σύνταγμα, για την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με την Απόφαση του Σ τα Ε για το υπόλοιπο 50%

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η χώρα, εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Οι νόμοι και το Σύνταγμα παραβιάζονται, η κοινή λογική θρυμματίζεται ενώ η αξιοπρέπεια των κυβερνώντων αναζητείται.

Σήμερα οι αγορές κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, διαβρώνουν τη δημοκρατία, λεηλατούν το νόημά της, επιτίθενται στην ίδια την αξία της.

Έχει εξαπολυθεί πόλεμος ενάντια στη δημοκρατία, τρανό παράδειγμα είναι η μετατροπή της Βουλής από χώρο άσκησης της Νομοθετικής εξουσίας σε στρατώνα όπου η οποιαδήποτε αντίθετη άποψη προς τους δανειστές δαιμονοποιείται. Τα κόμματα δεν παράγουν πολιτική, δεν σχεδιάζουν το μέλλον της χώρας, εκτελούν μόνο εντολές.

Βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι που το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να υπερβεί τις αδυναμίες του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι δυσκολίες της εποχής γεννούν και νέα προβλήματα που πρέπει να μελετηθούν και να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Για αυτό το λόγο όλες οι Ομοσπονδίες συντονίζουμε τα βήματά μας για την κοινή αντιμετώπιση των προβλήματων. Μάθαμε να δουλεύουμε πάνω στα προβλήματα, να τα μελετάμε από κοινού και να προτείνουμε κοινές λύσεις.

Τέλος θα πρέπει αυτοί που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους να καταλάβουν ότι η ψυχολογική μας κατάσταση και το ηθικό μας έχει καμφθεί. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα έχει επιπτώσεις και στην υπηρεσιακή μας συμπεριφορά.

Εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο γίνεται καλύτερα, αλλά δεν αρκεί η καλή θέληση είμαστε άνθρωποι και έχουμε ανάγκες.

Πάντα επιχειρούσαμε με το φιλότιμο που διακρίνει τον Έλληνα Πυροσβέστη, Αστυνομικό, Λιμενικό και πάντα ακούγαμε από την φυσική και πολιτική ηγεσία την φράση «βάλτε πλάτη βρε παιδιά»

Τώρα τι θέλουν;

Να μας κάνουν ψυχρούς επαγγελματίες;

Να εργαζόμαστε διεκπεραιωτικά και να χαθεί το αίσθημα αυταπάρνησης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο;

Nα γίνουμε πραγματικά μικρόψυχοι όπως μας απεκάλεσαν τελευταία, αφού τολμάμε να σχολιάζουμε και να κατακρίνουμε αλάνθαστες αυθεντίες, και μεγαλόψυχους τεχνοκράτες.

Συνάδελφοι

Είμαστε εδώ παρόντες στις επάλξεις, με πλήρη συνείδηση του ρόλου και της αποστολής που μας έχετε αναθέσει και σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτο πάθος, με την δύναμή που μας δίνετε εσείς εδώ σήμερα, προκειμένου το νομοσχέδιο αυτό να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί και με στόχο να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να το καταθέσει.

Συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την συμμετοχή σας

 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΑΛΕ

ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Print Friendly, PDF & Email