Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε μετόχους του Τ.Π.Υ.Π.Σ./ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. πριν την έξοδό τους από το Πυροσβεστικό Σώμα, κατ’ ανάλογη εφαρμογή ισχυουσών νομοθετικών ρυθμίσεων λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού

Συντάξεις χηρείας: Η αποκατάσταση της μέγιστης αναλγησίας!
16/05/2019
Συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
02/07/2019

Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε μετόχους του Τ.Π.Υ.Π.Σ./ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. πριν την έξοδό τους από το Πυροσβεστικό Σώμα, κατ’ ανάλογη εφαρμογή ισχυουσών νομοθετικών ρυθμίσεων λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού

Αρ. Πρωτ:71                                                                                        Αθήνα, 20.05.2019

                                                                 ΠΡΟΣ:  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

                                                                               κα Όλγα Γεροβασίλη

                                                                  ΚΟΙΝ: 1. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

                                                                                  κα Κατερίνα Παπακώστα

                                                                              2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                  Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο

                                                                              3. Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 ΘΕΜΑ: «Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε μετόχους του Τ.Π.Υ.Π.Σ./ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.  πριν την έξοδό τους από το Πυροσβεστικό Σώμα, κατ’ ανάλογη εφαρμογή ισχυουσών νομοθετικών ρυθμίσεων λοιπών  Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού».

Κα Υπουργέ,

    Την ώρα που όλοι μας αγωνιούμε για την έκβαση της φετινής αντιπυρικής περιόδου και αναζητούνται με αγωνία ανθρώπινοι πόροι, συνεχίζουν οι ροές εξόδου έμπειρων και σε παραγωγική ηλικία υπαλλήλων από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίοι αποχωρούν (συνταξιοδοτούνται) από το Σώμα το τελευταίο διάστημα, μόνο και μόνο προκειμένου να εισπράξουν το Εφάπαξ βοήθημα για να καλύψουν τις οικογενειακές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

   Στην από 04.12.2018 συνάντησή μας, σας παραδόθηκε τεκμηριωμένη και χωρίς κόστος πρόταση – λύση για την ανάσχεση της εξόδου αυτών των έμπειρων υπαλλήλων από το Σώμα και μας είχατε ενημερώσει ότι αφού το δικαιούται η Αστυνομία είστε θετική και θα ζητήσετε και την πρόταση του Α.Π.Σ. ώστε να έχετε  πλήρη άποψη.

  Η λύση που σας προτείναμε ενώ δημιουργεί ανάσχεση της συνταξιοδότησης των έμπειρων Πυροσβεστών, ταυτόχρονα  διορθώνει την αδικία που υπάρχει εδώ και χρόνια στους Υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, με την οποία τους δίνεται η δυνατότητα να λάβουν το εφάπαξ βοήθημα πριν την έξοδό τους από το Σώμα από τον πλεονασματικό Τ.Π.Υ.Π.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., υποβάλλοντας ταυτόχρονα είτε αίτηση για διακοπή της ασφαλιστικής τους σχέσης με τον Τομέα, είτε αίτηση για τη διατήρησή της μέχρι την έξοδό τους, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των ισχυουσών νομοθετικών ρυθμίσεων λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού.

    Σας ενημερώνουμε επίσης ότι και η υπόλοιπη ηγεσία του Υπουργείου είναι ενήμερη για το δίκαιο αυτό αίτημά μας. Με το υπ. αριθ. 230/16-11-2018 έγγραφό μας έχουμε ενημερώσει και την κα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα Παπακώστα καθώς και την φυσική μας ηγεσία μας.

     Σας επισημαίνουμε ότι οι Υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος είναι οι μοναδικοί, σε όλους τους ένστολους, που δεν τους χορηγείται το εφάπαξ βοήθημα πριν την έξοδό τους από το Σώμα, το οποίο ισχύει κανονικά ακόμη και στους άλλους λοιπούς τομείς  Τ.Π.ΑΣ. & Τ.Π.Υ.Α.Π. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και ως εκ τούτου είναι η πασιφανής η αδικία που υφίστανται.

     Επειδή έχει περάσει μεγάλο διάστημα και δεν υπάρχει ουδεμία εξέλιξη επί του θέματος, ούτε σχετική ενημέρωση, παρακαλούμε για την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, το οποίο είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου που προΐσταστε, καθώς είναι ύψιστης σημασίας για τους συναδέλφους μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                       ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email