Απειλές για διώξεις κατά μελών του ΔΣ της ΕΥΠΣ Δ.Μακεδονίας

Έγκριση χορήγησης προσωπικών δανείωνΤΑΕΥΠΣ
23/05/2015
Διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων
10/06/2015

Απειλές για διώξεις κατά μελών του ΔΣ της ΕΥΠΣ Δ.Μακεδονίας

titlospoeypsneo-1024x270

Αρ.Πρωτ.120

Αθήνα, 22/05/2015

 

                                            ΠΡΟΣ: Ένωση Υπαλλήλων Πυρ/κού Σώματος

                         Δυτικής Μακεδονίας

                                                            ΚΟΙΝ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ-μελη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

ΘΕΜΑ: « Απειλές για διώξεις κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσής σας με αφορμή

                  δημόσια τοποθέτησή σας.».

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

     Το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην πρόσφατη τακτική συνεδρίασή του ενημερώθηκε για τις στρεφόμενες εναντίον σας απειλές, για υποβολή μηνύσεων και αγωγών, με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις της Ένωσής σας για συμβάν που έλαβε χώρα στην Υπηρεσία σας.

     Το παράδοξο είναι ότι οι απειλές αυτές προέρχονται από συνάδελφο αξιωματικό του Σώματος, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή στο συμβάν (επεισόδιο με ιδιώτη).

     Θεωρούμε επαρκέστατες τις εξηγήσεις που δόθηκαν από την Ένωσή σας με νεότερη ανακοίνωσή του Δ.Σ. σας ότι δηλ σε καμία περίπτωση δεν υφίστατο εκ μέρους σας πρόθεση να θίξετε την τιμή και υπόληψη του αναφερόμενου σε ανακοίνωσή σας αξιωματικού και ότι στην ανακοίνωσή σας κινηθήκατε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον για τα λαμβάνοντα χώρα δυσμενή περιστατικά στην Υπηρεσία, όπως άλλωστε έχετε από το καταστατικό σας ρητή υποχρέωση.

     Θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητικό ότι αρνηθήκατε να υπογράψετε «δηλώσεις μετανοίας» με περιεχόμενο μειωτικό για το συνδικαλιστικό σας όργανο. Οι δημόσιες εξηγήσεις σας αρκούν.

     Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εκφράζει την αλληλεγγύη του και δηλώνει ότι οι όποιες πιέσεις και απειλές εκλαμβάνονται πλέον ως επί της ουσίας παρεμπόδιση της άσκησης συνδικαλιστικής δραστηριότητας και επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις πρωτοβάθμιου σωματείου. Στο μέτρο και το βαθμό δε που συνεχιστούν ή παρά τις εξηγήσεις σας υποβληθούν εναντίον σας μηνύσεις ή και αγωγές, η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θα θέσει στη διάθεσή σας κάθε ουσιαστική ή νομική βοήθεια και υποστήριξη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                              ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email