Αντιμετώπιση πανδημίας από τον κορωνοϊό Covid – 19»

Αναδρομική χορήγηση μορίων πυροσβεστικών υπαλλήλων.
03/03/2020
Χορήγηση δανείων ΤΕΑΠΑΣΑ – Υιοθέτηση προτάσεων ΠΟΑΣΥ & ΠΟΕΥΠΣ.
15/04/2020

Αντιμετώπιση πανδημίας από τον κορωνοϊό Covid – 19»

 

     Αρ.Πρωτ.62                                         Αθήνα, 19.03.2020

 

                            ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις 

                                         Μέλη ΠΟΕΥΠΣ 

                                                

     

 ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση πανδημίας από τον κορωνοϊό Covid – 19»

 

Συνάδελφοι, 

   ολόκληρη η υφήλιος διέρχεται μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, η οποία προέρχεται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού Covid-19 χτυπώντας και τη χώρα μας. Η λίστα των κρουσμάτων καθημερινά μεγαλώνει, με τον αριθμό των θυμάτων ευτυχώς για την ώρα να παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. 

    Όπως σε όλους τους χώρους εργασίας, έτσι και στις Υπηρεσίες του Π.Σ. έχουμε ήδη κρούσματα ασθενών, με ήπια ευτυχώς συμπτώματα και την πλειοψηφία αυτών να παραμένουν σε κατ’ οίκον παρακολούθηση και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των γιατρών του ΕΟΔΥ.  

    Η Ομοσπονδία μας, από την πρώτη στιγμή της κρίσης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την πολιτική αλλά και με την φυσική μας ηγεσία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημικής αυτής κρίσης, επικεντρώνοντας τις παρεμβάσεις της στα εξής σημεία:

  1. Άμεση έκδοση Διαταγών, που εν συνεχεία εκδόθηκαν, ρύθμισης θεμάτων καθημερινής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Π.Σ. αλλά και ειδικότερων ζητημάτων του προσωπικού, όπως η αντιμετώπιση των συναδέλφων με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
  2. Άμεση αναστολή κάθε δραστηριότητας (Σχολών, εκπαιδεύσεων), που έθεταν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
  3. Άμεση χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας όλων των συναδέλφων (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά υγρά), αλλά και εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την έναρξη απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όλων των πυροσβεστικών σταθμών της χώρας.

   Τονίζουμε ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τις υπηρεσιακούς παράγοντες για τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν και συνεχώς αντιμετωπίζονται. 

   Υπάρχουν συνεχώς καινούρια ζητήματα, όπως το θέμα που προέκυψε στην Π.Υ. Α/Δ Σαντορίνης προκειμένου να δοθεί λύση, μετά την διαμαρτυρία των συναδέλφων για τις συνθήκες διαβίωσης εν μέσω πανδημίας, καθώς και για την άμεση απολύμανση υπηρεσιών που θα προκύψουν κρούσματα. Υπήρξε ουσιαστική παρέμβασή μας, τόσο στον Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα την Σάμο, όσο και στον Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα την Αθήνα  και έχουν δρομολογηθεί οι καταλληλότερες λύσεις με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια του συναδέλφου. 

        Υπάρχουν επίσης δυστυχώς τα γνωστά γραφειοκρατικά προβλήματα, που προκαλούν συνεχείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων, προβλήματα που συνεχώς επισημαίνουμε στις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ακαριαία επίλυσή τους.

      Σημειώνουμε επίσης ότι παρά τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, τις οποίες η πολιτεία όφειλε να είχε καλύψει μέσω της εφαρμογής του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού, καθημερινά δίνεται αγώνας για τον κοινό στόχο, που είναι η προστασία του από τον μεγάλο κίνδυνο της νόσου.          

     Σε συνεργασία με τα προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της χώρας, με τα οποία βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, προσπαθούμε να επιλύσουμε τα ζητήματα που διαρκώς προκύπτουν, με παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο όταν και όπου αυτές απαιτούνται, καλύπτοντας τις κρίσιμες αυτές ώρες οποιοδήποτε δυσλειτουργία των Διοικήσεων.

    Τέλος καλούμε τους συναδέλφους, να επισημάνουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που προκύπτουν στον εργασιακό τους χώρο, καλώντας τους ταυτόχρονα να επιδείξουν την μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία και υπομονή, ευχόμενοι όλοι σύντομα να λάβει τέλος η μεγάλη αυτή περιπέτεια που δοκιμάζει και την πατρίδα μας. 

                                                 

                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

Print Friendly, PDF & Email