ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ
10/09/2012
ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
13/09/2012

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

 

Αθήνα, 12/09/2012

Αρ.Πρωτ.: 317                                        ΠΡΟΣ: Αρχηγό Πυρ/κού Σώματος

                                                                            κ. Παναγιώτη Μπονάτσο, Αντιστράτηγο                                

                                                              

                                                                ΚΟΙΝ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                                                        

     ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας»

               

                 Κύριε Αρχηγέ, σε συνέχεια του υπ’ αριθμ.74 – 26/03/2012 εγγράφου που σας έχουμε αποστείλει χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση για λόγους που βεβαίως αγνοούμε, επανερχόμαστε στο σημαντικό για εμάς ζήτημα της αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας, την ώρα που έχουν ήδη επέλθει μεγάλες αρνητικές αλλαγές μετά την εφαρμογή του Ν.3865/2010 ενώ επίκεινται νεότερες με φημολογούμενη την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Προϋπόθεση για την αναγνώριση των ετών αυτών, όπως σας είχαμε επισημάνει, είναι η έκδοση εγκυκλίου από το Οικονομικό Τμήμα του Α.Π.Σ. που θα εφαρμόσει την Διάταξη του παραπάνω Νόμου, όμοιας με αυτή που έχει εκδοθεί για τους συναδέλφους της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου έχουν υποβληθεί 10.000 αιτήσεις αναγνώρισης, ενώ ήδη στο σύνολο αυτών έχουν παρακρατηθεί τα ποσά που προβλέπονται κατ’ εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου.

               Οι ανελέητες συνεχείς περικοπές, του εισοδήματός μας, των συντάξεων και του εφάπαξ, η τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά μας Ταμεία μετά το υποχρεωτικό «κούρεμα» των αποθεματικών τους σε συνδυασμό με την έντονη φημολογία που θα επιφέρει νέες δυσάρεστες εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό μας καθεστώς, συνθέτουν μια εικόνα που προκαλεί την έντονη αγωνία όλων για το εργασιακό μας μέλλον και την κατάληξη που θα έχουν όλες αυτές οι  αλλαγές, που ισοπεδώνουν δυστυχώς και την ζωή μας.

              Ως φυσική ηγεσία του Σώματος οφείλετε να σταθείτε αλληλέγγυοι στον κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να κάνει χρήση της προαναφερόμενης διάταξης του  τελευταίου ασφαλιστικού νόμου, κινώντας άμεσα όλες τις διαδικασίες αναγνώρισης των χρόνων που δεν του χαρίζονται καθώς τα έχει εργαστεί ενώ καλείται να τα πληρώσει εκ νέου από το υστέρημά του, ως ακόμα μία «ένδειξη αναγνώρισης» του κοινωνικού έργου που επιτελεί!

             Ζητάμε λοιπόν να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης του Ν. 3865/2010, καθώς έχετε καθυστερήσει αδικαιολόγητα και να μας ενημερώσετε για την πορεία του θέματος αυτού.            

 

Για το Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

               Ο Γεν. Γραμματέας                                                       Ο Πρόεδρος

              Γιαννούλης Δημήτριος                                               Αθάνατος Νικόλαος

Print Friendly, PDF & Email