Άμεση καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων.

Τα ψέματα και η υποκρισία σας κ.κ. της Κυβέρνησης τελείωσαν.
16/09/2017
Προτάσεις για ομαλή μετάβαση στην νέα οικονομική μισθολογική κατάσταση.
25/09/2017

Άμεση καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων.

    titlos poeyps neo

Αρ.πρωτ.509

  Αθήνα,  17/09/2017

 

                                                                          ΠΡΟΣ:   Αρχηγό Π.Σ. Αντιστράτηγο

                                                                                               κ. Βασίλειο Καπέλιο

                                                                           ΚΟΙΝ:    Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                         Μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑ: « Άμεση καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων»

 

 

Κύριε Αρχηγέ,

όπως γνωρίζετε, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος οι εκτός έδρας αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις τους για εκτέλεση υπηρεσίας κατά το έτος 2016 και τελειώνει και η αντιπυρική περίοδος του έτους 2017.

Πρόσφατα δηλώσατε στην ομιλία σας στην 82η Δ.Ε.Θ. ότι «τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος με τα μέσα που διέθεταν, εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους με προθυμία, ζήλο και αυταπάρνηση και έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Επιτρέψτε μου να τους συγχαρώ έναν προς έναν, γι΄ αυτή τους την αποτελεσματικότητα και να τους διαβεβαιώσω ότι ως Αρχηγός τους, είμαι υπερήφανος που οι Τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος απαρτίζονται από ευσυνείδητους υπαλλήλους ταγμένους στην υπηρεσία του Πολίτη».

 Απλήρωτοι όμως κύριε Αρχηγέ από τον Ιούλιο του 2016, οι υπάλληλοι του Π.Σ. που μετακινήθηκαν σε όλη την χώρα και είναι δικαιούχοι των σχετικών αποζημιώσεων για να είστε εσείς σήμερα όπως δηλώνετε υπερήφανος γι΄ αυτούς.

Πότε θα αποζημιωθούν οι ευσυνείδητη αυτοί υπάλληλοι;

    Έχει παρατηρηθεί επίσης συνεχόμενα το φαινόμενο να μην εγκρίνονται οι προϋπολογισμοί για τις εκτός έδρας μετακινήσεις σε σχεδόν όλες τις Περιφέρειες της χώρας και οι υπάλληλοι συνεχίζουν να μετακινούνται χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες εγκρίσεις. Τι θα κάνετε για την έγκριση των απαιτούμενων προϋπολογισμών;

     Δεν είναι δυνατό επίσης ο υπάλληλος όταν πληρώνεται τους προηγούμενους μήνες να μην γνωρίζει για ποιον μήνα έχει πληρωθεί και απλά να μπαίνει ένα ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό χωρίς να ξέρει τι είναι ακριβώς ;

Θεωρούμε την μη καταβολή τους μέχρι σήμερα ως εμπαιγμό, υποτίμηση της προσφοράς του Πυροσβέστη και μη νόμιμη.

Σας επισημαίνουμε δε, ότι η μη καταβολή νομίμων δεδουλευμένων αποδοχών στους δικαιούχους υπαλλήλους του Π.Σ., έχει επιφέρει στην καθημερινότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων δυσμενείς οικονομικές συνέπειες τόσο για τους  ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Κατόπιν αυτού σας καλούμε στην άμεση εκκαθάριση και καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων που δικαιούνται οι μετακινηθέντες για εκτέλεση υπηρεσίας υπάλληλοι και την άμεση πληρωμή των αντίστοιχων φετινών.

Η ικανοποίηση του άμεσου και δίκαιου αιτήματός μας θεωρούμε ότι θα συνεισφέρει στην τόνωση του ηθικού των υπαλλήλων που βρίσκονταν υπό διαρκή μετακίνηση ως προς ενίσχυση στην κατάσβεση πυρκαγιών σε όλη την χώρα, με άγνωστο πολλές φορές το χρόνο παραμονής και επιστροφής, και με συνθήκες που προφανώς σας είναι γνωστές.

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενόψει του ευθέως παρανόμου της μη καταβολής των πιο πάνω αποζημιώσεων, δεδομένης της ρητής εκ του νόμου υποχρέωσής σας στην καταβολή τους.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας περί των ενεργειών σας επί του θέματος.

      

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email