Το αντίο στον χαμογελαστό συνάδελφό μας

Ανακοίνωση
01/02/2016
Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την ελεύθερη μετακίνηση των Σ. Α. με τον ΟΑΣΑ
02/02/2016

Το αντίο στον χαμογελαστό συνάδελφό μας

Αρ.πρωτ. 37 Αθήνα 01/02/2016

titlosPoeypsNeo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με οδύνη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του χαμογελαστού γίγαντα του Πυροσβεστικού Σώματος και Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, καλού και πολυαγαπημένου φίλου, συντρόφου στους αγώνες μας Γιάννη Κάκαλου.

Ο Γιάννης αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό, όχι μόνο στο συνδικαλιστικό κίνημα των πυροσβεστών που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε αλλά και στις καρδιές όλων μας. Ένα κενό δυσαναπλήρωτο που κι αυτός ο χρόνος που λένε ότι όλα τα γιατρεύει δύσκολα θα κάνει τη δουλειά του στην περίπτωσή σου.

Έφυγες Γιάννη την ώρα που όλοι σε χρειαζόμαστε, εμείς και η οικογένειά σου.

Καλέ μας φίλε Γιάννη,

Ήδη μας λείπεις.

Μας λείπει το χαμόγελό σου.

Μας λείπει η έννοια σου για τα μικρά και τα μεγάλα που απασχολούσαν τους πυροσβέστες σ’ όλη την Ελλάδα. Μας λείπει το κουράγιο σου και η προσφορά σου. Μας λείπει η αγάπη σου και το παράδειγμά σου. Μας λείπει το ήθος και η ευγένειά σου και όλα αυτά που όλοι μας γνωρίσαμε στη ζωή μαζί σου.

Όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε συνδικαλιστικά, υπηρεσιακά, κοινωνικά θα σε θυμόμαστε με αγάπη για πάντα σαν κομμάτι της ζωής μας, πολύτιμο φίλο και συνοδοιπόρο στο ταξίδι μας για το καλύτερο, για την Ιθάκη που δε βρήκαμε ακόμα.

Έχε γεια καλέ μας φίλε Γιάννη.

Το ξέρουμε πως πάντα θα είσαι δίπλα μας.

Επικήδειος Ομιλία

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                 ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Επικήδειος Ομιλία

Αξέχαστε συνάδελφε Γιάννη

Σε μένα έλαχε ο κλήρος να σου απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό, από μέρους των συναδέλφων σου, αυτών που τώρα εδώ σε περιστοιχίζουμε και όλων των άλλων, που υπηρετούν στον ελλαδικό χώρο.

Μαζευτήκαμε την πένθιμη αυτή στιγμή στον ιερό αυτό χώρο, γύρω από το φέρετρό σου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι για να αναπέμψουμε μαζί με τον κλήρο ευχές και δεήσεις στον Ύψιστο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής σου, για να ενώσουμε τα δάκρυά μας, με τα δάκρυα των συγγενών, να αποθέσουμε πάνω στο μέτωπό σου τον τελευταίο ασπασμό, και έτσι απευθύνοντας προς εσένα τον τελευταίο χαιρετισμό, να σε συνοδεύσουμε μέχρι και την τελευταία σου κατοικία.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοί σου, πολύ δε περισσότερο οι οικείοι σου, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως έπαψες να υπάρχεις και να κινείσαι μεταξύ μας, χαμογελαστός και κεφάτος όπως ήσουν πάντα.

Ο ύψιστος όμως θεός, που οι βουλές του είναι ανεξερεύνητες, θέλησε να σε πάρει εκεί ψηλά στους ουρανούς.

Γεννήθηκες το έτος 1972 στο Τορόντο του Καναδά.

Κατετάγης στο Πυροσβεστικό Σώμα, τον Νοέμβριο του 1998 και ανήλθες την κλίμακα της ιεραρχίας του Π.Σ. μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου.

Υπηρέτησες στη 2η ΕΜΑΚ και στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Τίμησες το Πυροσβεστικό Σώμα, φέροντας πάντα σε πέρας τα καθήκοντα που σου ανάθεταν με αποτελεσματικότητα και ευθύνη. Σου απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις του επαίνου και της εύφημου μνείας. Ανάμεσα σε πλήθος συμβάντων, συμμετείχες στον καταστρεπτικό σεισμό της Αθήνας το 1999 αλλά και σε διάσωση ορειβατών στον αγαπημένο σου Όλυμπο το 2003. Με το θάρρος, την αυτοθυσία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, τη σωματική και ψυχική αντοχή που σε διέκριναν, απέδειξες έμπρακτα την αγάπη γα το επάγγελμα σου αλλά κυρίως για τον συνάνθρωπο θέτοντας τον εαυτό σου σε άμεσο κίνδυνο.

Οι συνάδελφοι σου εκτιμώντας τη συνδικαλιστική σου δράση και προσφορά, αλλά και την ακεραιτότητα του χαρακτήρα σου σε ανέδειξαν Aντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αγάπησες και αγαπήθηκες από ανώτερους και κατώτερους και ήσουν ένας καλός συνάδελφος.

Η μορφή σου και η συμπεριφορά σου ήταν ενός εξαίρετου ανθρώπου και συναδέλφου.

Υπόδειγμα αρετής, χαρακτήρας ευθύς, ηθικός, μετριόφρων, υπερήφανος και αξιοπρεπής, σταθερός και αλύγιστος, υπήρξες πάντα αφανής εργάτης του καλού.

Δεν σε κλαίνε μονάχα η χαροκαμένη γυναίκα σου, οι απαρηγόρητοι γονείς σου και η αδερφή σου.

Σε κλαίμε και εμείς της Μεγάλης Πυροσβεστικής Οικογένειας, οι συνάδελφοί σου και οι φίλοι σου, που ο αναπάντεχος και τραγικός θάνατός σου μας άφησε άναυδους και απαρηγόρητους.

Αναπαύσου ήσυχα.

Αναπαύσου εν ειρήνη.

Αλησμόνητε συνάδελφε Γιάννη.

Ολόψυχα ευχόμαστε όλοι μας όπως ο πανάγαθος Θεός σε κατατάξει μεταξύ των δικαίων και προσφέρει παρηγοριά, δύναμη και κουράγιο στην αγαπημένη σου σύζυγο Θεοδώρα, και τη νεογέννητη κόρη σου, τους γονείς και τα αδέρφια σου.

Ας είναι ελαφρύ και λουλουδιασμένο το χώμα της Μακεδονικής Γης που

σε λίγο θα καλύψει τη σωρό σου.

Αξέχαστε συνάδελφε Γιάννη αιωνία σου η μνήμη.

 

Print Friendly, PDF & Email