ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Ε.Α.Π.Σ. ΜΕ ΤΗΝ Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.).

Παροχή υπηρεσιών από το Πυροσβεστικό Σώμα στην Frapοrt Greece.
20/10/2016
Συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
27/10/2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Ε.Α.Π.Σ. ΜΕ ΤΗΝ Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.).

eaps poeyps                     

            22-10-2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Ε.Α.Π.Σ. ΜΕ ΤΗΝ Ο.Σ.Υ.Π.Α.

   Την Παρασκευή 21-10-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και Ε.Α.Π.Σ. με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.).    

   Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται ειδικότερα στον τομέα της πυρασφάλειας στον χώρο των ελληνικών αεροδρομίων μετά την παραχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.

  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Β. Αλεβιζόπουλος εξέφρασε την γενική άποψη της Ο.Σ.Υ.Π.Α. ότι τα ελληνικά κρατικά αεροδρόμια μπορούν να αναπτυχθούν και εκσυγχρονιστούν από ίδιους πόρους, οι οποίοι ούτως ή άλλως καταβάλλονται από τους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες και είναι υποχρεωτικά ανταποδοτικοί από τις διεθνείς συμφωνίες, δίχως να επιβαρύνουν ένα ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο, αρκεί και μόνο να υπάρχει πολιτική βούληση και όχι άδηλες σκοπιμότητες.

   Επίσης ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει η παραχώρηση – ξεπούλημα των κρατικών αεροδρομίων και να παραμείνουν στον ιστό της Υ.Π.Α., προκειμένου να εξυπηρετούν τους πραγματικούς σκοπούς της ανάπτυξης, του τουρισμού, της προσφοράς στην εθνική οικονομία και στη κοινωνία και βέβαια της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.

   Για τα ζητήματα της πυρασφάλειας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία, εξέφρασε τους προβληματισμούς του, σχετικά με την νομιμότητα εκμίσθωσης από αυτή κρατικών πυροσβεστικών – διασωστικών υπηρεσιών, αλλά και για την τυχόν πραγματική οικονομική αποτύπωση της.

    Από την πλευρά Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και Ε.Α.Π.Σ. εκφράστηκε η παντελής έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για την σχεδιαζόμενη εμπλοκή του Πυροσβεστικού Σώματος στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ σε κάθε περίπτωση δηλώθηκε ότι η οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας στον νέο ιδιώτη, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα διαφανή, νόμιμη, και να μην μειώσει ούτε στο ελάχιστο την πυροπροστασία της χώρας. Επίσης σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να επιφέρει ζημία για το ελληνικό δημόσιο, του οποίου οι πόροι είναι από το πενιχρό εισόδημα του ταλαιπωρημένου από τα μνημόνια λαού μας.

          Για την ΠΟΕΥΠΣ                                  Για την ΕΑΠΣ

 

          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Δημήτρης  Σταθόπουλος                      Γιάννης  Σταμούλης

Print Friendly, PDF & Email