Επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό: ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Αναμόρφωση – Τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων. Υποβολή προτάσεων.
07/10/2016
Εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΥΠΣ.
13/10/2016

Επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό: ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

eaps poeyps

10-10-2016

 

                            ΠΡΟΣ  : τον Πρωθυπουργό της Χώρας  κ. Α. Τσίπρα

ΚΟΙΝ :  1) Υπ. Εσ. κ Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2) Αν Υπ. Εσ. κ Διοικητικής Ανασυγκρότησης

3) Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

4) Αρχηγό Π.Σ.

5) Πολιτικά Κόμματα

6) ΜΜΕ

7) ΠΡΩΤΟΒΑΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

 

«ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ »

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Πριν λίγες ημέρες στις 21 Σεπτεμβρίου 2016,  ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, απέστειλε  επιστολή παραίτησής του (συν. 1) προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο κείμενό της, ο απερχόμενος Αρχηγός, με πρωτοφανή για την ιστορία του Π.Σ. κατήγγειλε ότι η παραίτησή του οφείλεται στην άρνησή του να υποκύψει σε «προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα Πιστεύω, Αξίες και Αρχές  του» και επίσης  ότι «εξάντλησε κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο για να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού που υπηρετεί αλλά και να υπερασπίσει την προσωπική του αξιοπρέπεια».

Τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες του κ. Αρχηγού, ο  οποίος, είχε επιλεγεί από εσάς προ ολίγων μηνών, «λόγω ικανότητας και εντιμότητας», όπως είχατε τότε δηλώσει, την  ίδια ημέρα, ερμηνεύει  με καταχώρηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter (συν.2), ο ανώτατος αξιωματικός του Π.Σ. Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ζάχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο λόγος της παραίτησης του κ. Αρχηγού «στηλιτεύει τη διαπλοκή πολιτικονομικοσυμβούλων του τ. Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μη εξαιρουμένου και του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα αυτής και λόγω βλακείας με κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα που χρησιμοποιούν διαχρονικά το Πυροσβεστικό Σώμα να πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού…»

    Για τη βασιμότητα των παραπάνω  σοβαρότατων αυτών καταγγελιών,  οι οποίες έπρεπε να ελεγχθούν, μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ουδεμία πρωτοβουλία έρευνας διατάχθηκε από ότι γνωρίζουμε, πλην της λακωνικής ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ι. Καπάκη περί της προθέσεώς του για προσωπική προσφυγή στην δικαιοσύνη  για την συκοφαντική του προσβολή από τις δηλώσεις του Αρχιπυράρχου Ι. Ζάχου (συν.3).

Επίσης μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν οι καταγγέλλοντες απέστειλαν συγκεκριμένα στοιχεία  στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ως είχαν υποχρέωση εκ της δημόσιας θέσης τους, ή αν το έπραξε η  προϊστάμενη πολιτική ηγεσία.

 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

 

Τα παραπάνω, τα οποία συνοδεύτηκαν με μια πρωτοφανή πολυήμερη  καθυστέρηση αντικατάστασης του απερχόμενου και καταγγέλλοντα κ. Αρχηγού, αλλά κυρίως η απόλυτη σιωπή, σαφώς και  δημιουργούν ένα ιδιαίτερα  βαρύ κλίμα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι  εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος, που και φέτος έδωσαν ένα σκληρό και επίπονο αγώνα για να σώσουν την πατρίδα από τις αδηφάγες φλόγες, αναμένουν  τον απόλυτο φωτισμό των βαρύτατων σκιών που δημιουργήθηκαν στην κορυφή  της πυροσβεστικής και πολιτικής ηγεσίας.

Τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι πρωτοφανή  και η απόλυτη σιωπή, αλλά κυρίως η απραξία διαλεύκανσής τους που τα συνοδεύει μέχρι σήμερα, είναι εξίσου πρωτοφανή.

Σήμερα, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και σημειολογική η παρέμβασή μας.

 

Περιμένουμε την δική σας παρέμβασή.

 

    Για την ΠΟΕΥΠΣ                                           Για την ΕΑΠΣ

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτρης  Σταθόπουλος                                Γιάννης  Σταμούλης

Print Friendly, PDF & Email