Επίσκεψη του προέδρου του NVFC στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Ημερίδα στο Αγρίνιο.

Δελτίο τύπου σχετικά με συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.
17/11/2016
Σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.
19/11/2016

Επίσκεψη του προέδρου του NVFC στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Ημερίδα στο Αγρίνιο.

ποευπσ-νεο

Αρ.Πρωτ.231                                                                                                                        Αθήνα, 18/11/2016

         ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                             ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

ΘΕΜΑ: «Επίσκεψη του προέδρου του NVFC στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Ημερίδα στο  Αγρίνιο».

 

Πραγματοποιήθηκε στις 3.11.2016 στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. συνάντηση εργασίας μεταξύ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Δημήτρη Σταθόπουλο και τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών (NVFC) των ΗΠΑ κ. Kevin D. Quinn, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο και την Υπ. Διεθνών Σχέσεων  της Π.Ε.Ε.Π.Σ. κ.κ. Μάκη Τσιουγκρή και Μαρία Μπίτρα με την συμμετοχή και της Ε.Α.Π.Σ. που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Γιάννη Σταμούλη.

Κατά την συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Π.Σ. και την ένταξη των εθελοντών Πυροσβεστών στη δράση του Π.Σ. και τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μόνιμου και εθελοντικού προσωπικού. Επίσης συζητήθηκαν θέματα πυροσβεστικής εκπαίδευσης και συμφωνήθηκε να προωθηθούν δράσεις συνεργασίας μεταξύ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και Ε.Α.Π.Σ. με τις Εθνικές Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Πυροσβεστών (IAFF) και Αξιωματικών (IAFC) των ΗΠΑ.

Την επομένη 4.11.2016 ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. παραβρέθηκε σε ημερίδα με θέμα τον εθελοντισμό στο Π.Σ. που οργανώθηκε στο Αγρίνιο από τον Δήμο Αγρινίου του Εθελοντικού Πυρ/κού Σταθμού Παραβόλας και την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Π.Σ., με θέμα την πορεία του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη, τα 25 χρόνια προσφοράς και δράσης και οι προοπτικές του στο μέλλον όπου σημαντικές ήταν οι εισηγήσεις των καθηγητών Δυναμικής Τεκτονικής & εφαρμοσμένης Γεωολογίας του ΕΚΠΑ κ. Ευθύμιο Λέκκα και  Περιβαλλοντικής Πληροφορικής, Τηλεσκόπησης & Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαου Κούτσια, όπου στο πλαίσιο του χαιρετισμού της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ανεπτύχθη το θέμα της συνεργασίας του Πυροσβεστικού προσωπικού με το εθελοντικό προσωπικό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με υπαλλήλους της Π.Υ. Αγρινίου, στην έδρα αυτής, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους υπαλλήλους και τις σχετικές δράσεις της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την προώθησή τους.

                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email