προς Α’βάθμιες Ενώσεις : Επείγον
27/08/2012
Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών
30/08/2012

Συνάντηση Ομοσπονδιών με κα Παπαρήγα

 

omospondies-title

Αθήνα 29 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/3/26α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Με τη Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ και τους κ.κ. Θανάση ΠΑΦΙΛΗ, Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ, εκπρόσωπο Τύπου και Δημήτρη ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ συναντήθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουμε ζητήσει από όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να τους εκθέσουμε την αγωνία του συνδικαλιστικού κινήματος όλων των ενστόλων σχετικά με τις προωθούμενες νέες περικοπές λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών.

  Για άλλη μια φορά τονίστηκε από την πλευρά μας ότι οποιεσδήποτε περικοπές θα σημάνουν την παράλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αλλαγή πλεύσης με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

  Η κα. ΠΑΠΑΡΗΓΑ τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θεωρεί τους ένστολους κομμάτι της εργατικής τάξης και διαχρονικά είναι δίπλα στον αγώνα που κάνουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα των περικοπών εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών τους Νόμων, τους οποίους εξαρχής είχε καταψηφίσει.

  Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο τόπος εξέφρασε τους φόβους της ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει και πάλι να χρησιμοποιήσει τους ένστολους ως κυματοθραύστη των λαϊκών αγώνων και κάλεσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα να λάβει υπόψη του ότι ο εργαζόμενος λαός διαδηλώνει ειρηνικά ενάντια στους αντιλαϊκούς Νόμους, διεκδικώντας μια άλλη πολιτική για τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email