Συνάδελφε Αριστείδη.

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
14/07/2017
Διασφάλιση θέσεων για πυροσβεστικούς υπαλλήλους Π.Υ. Α/Δ  Θήρας  (Σαντορίνης) σε  Α/Φ  της Π.Α.
24/07/2017

Συνάδελφε Αριστείδη.

 

Επικήδειος Ομιλία

 

 

Σε μένα έλαχε ο κλήρος να σου απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό, εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος που τόσο αγάπησες.

Μαζευτήκαμε στον ιερό αυτό χώρο, γύρω από το φέρετρό σου, για να αναπέμψουμε μαζί με τον κλήρο ευχές και δεήσεις στον Ύψιστο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής σου, για να ενώσουμε τα δάκρυά μας, με τα δάκρυα των συγγενών, να αποθέσουμε πάνω στο μέτωπό σου τον τελευταίο ασπασμό, και να σε συνοδεύσουμε μέχρι και την τελευταία σου κατοικία.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοί σου και ειδικά οι συμφοιτητές σου, πολύ δε περισσότερο οι οικείοι σου, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως έπαψες να υπάρχεις και να κινείσαι μεταξύ μας, χαμογελαστός και κεφάτος όπως ήσουν πάντα. Ο ύψιστος όμως θεός, που οι βουλές του είναι ανεξερεύνητες, θέλησε να σε πάρει εκεί ψηλά στους ουρανούς.

Γεννήθηκες το έτος 1984 στην Κέρκυρα. Υπηρέτησες τη θητεία σου σαν καταδρομέας-Αλεξιπτωτιστής και ήσουν ενεργός αθλητής του πόλο. Είχες μέσα σου  έντονο το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού. Πήρες το πτυχίο του Γεωλόγου και ήσουν κάτοχος 2 μεταπτυχιακών διπλωμάτων.

Κατετάγης στο Πυροσβεστικό Σώμα, το 2012 ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης και ως Πυροσβέστης τον Αύγουστο του 2014. Το Σεπτέμβρη του 2015 εισήχθης στη Σχολή Ανθυποπυραγών.

Υπηρέτησες στον 5ο ΠΣ Αθηνών, το ΠΚ Αργυράδων και ως Δόκιμος Ανθυποπυραγός έκανες την πρακτική σου στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα  της 1ης ΕΜΑΚ.

Τίμησες το Πυροσβεστικό Σώμα, φέροντας πάντα σε πέρας τα καθήκοντα που σου ανέθεταν με αποτελεσματικότητα και ευθύνη. Με το θάρρος, την αυτοθυσία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, τη σωματική και ψυχική αντοχή που σε διέκριναν, απέδειξες έμπρακτα την αγάπη σου για το επάγγελμα αλλά κυρίως για τον συνάνθρωπο θέτοντας και τον εαυτό σου σε άμεσο κίνδυνο.

Αγάπησες και αγαπήθηκες από ανώτερους και υφιστάμενους τους οποίους είχες πάντα στο μυαλό σου.

Η μορφή σου και η συμπεριφορά σου ήταν ενός εξαίρετου ανθρώπου συναδέλφου και μελλοντικού αξιωματικού.

Υπόδειγμα αρετής, χαρακτήρας ευθύς, ηθικός, μετριόφρων, υπερήφανος και αξιοπρεπής, σταθερός και αλύγιστος, υπήρξες πάντα αφανής εργάτης του καλού.

Μαζί με τους  γονείς σου, τον αδερφό σου, τη μνηστή σου και τους συγγενείς σου  κλαίμε και εμείς της Μεγάλης Πυροσβεστικής Οικογένειας, οι συνάδελφοί σου και οι φίλοι σου, που ο αναπάντεχος και τραγικός θάνατός σου μας άφησε άναυδους.

Αναπαύσου ήσυχα.

Αναπαύσου εν ειρήνη.

Είμαστε σίγουροι πως ο πανάγαθος Θεός θα σε κατατάξει μεταξύ των δικαίων και θα προσφέρει παρηγοριά, δύναμη και κουράγιο στους αγαπημένους σου γονείς Ελένη και Στέλιο τον αδερφό σου Γιάννη και την αγαπημένη σου Μαρίνα.

Ας είναι πάντα λουλουδιασμένη η Κερκυραϊκή   Γη που σε λίγο θα σε υποδεχτεί.

Αλησμόνητε Άρη αιωνία σου η μνήμη.

 

Αρχιπύραρχος Βαρσάμης Σπυρίδων

Διοικητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας

 

Print Friendly, PDF & Email