ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Δεν αρκεί το φιλότιμο! Σεβασμός στη Δικαιοσύνη!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
08/09/2014
ΠΟΕΥΠΣ: Δελτίο τύπου
08/09/2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Δεν αρκεί το φιλότιμο! Σεβασμός στη Δικαιοσύνη!

Μετά από τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και τις θέσεις του υπουργείου Οικονομικών, έτσι όπως κατατέθηκαν στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδρίασε την Παρασκευή, 5/9/2014 στην Αθήνα, ως Ομοσπονδίες, σεβόμενοι τον τιτάνιο αγώνα μας για να μην διαψεύσουμε, εμείς τουλάχιστον, τις προσδοκίες της μεγάλης οικογένειας όλων των ενστόλων της πατρίδας μας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

   Α. Τα ηχηρά μηνύματα που εκπέμψαμε προς κάθε κατεύθυνση και δη προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Τρόικα με τη μεγαλειώδη ενωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπηρετούντων και αφυπηρετησάντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις έφτασαν στους αποδέκτες τους. Το ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει: να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά μας.

  Ο κ. Πρωθυπουργός, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες μας, αφιέρωσε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, 286 λέξεις, αλλά για το προκείμενο δεν έδωσε σαφές στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Η αναμενόμενη από μας «εντολή Σαμαρά» για την άμεση συμμόρφωση του οικονομικού του επιτελείου στις αποφάσεις του ΣτΕ, δεν ακούστηκε. Αντιθέτως, επικαλέστηκε και ο ίδιος τη δημοσιονομική στενότητα, υποσχόμενος καλύτερες μέρες όταν και όποτε το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε τον κ. Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του, όμως του επισημαίνουμε και σήμερα ότι το φιλότιμο δεν αρκεί για να εξασφαλίσει ο ένστολος τα προς το ζην και μάλιστα ένα ζην άκρως επικινδύνως.

  Β. Όπως έχουμε ήδη τονίσει από το βήμα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μας στην Πλατεία Λευκού Πύργου, τις προσεχείς ημέρες κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, διεκδικώντας σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αυτά που με απαράδεκτο τρόπο μας έχουν αφαιρεθεί.

  Η διακοπείσα συνεδρίαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και ευθύς μόλις εκδοθεί το πρακτικό που θα ορίζει τα νόμιμα, οι Ομοσπονδίες μας θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες, προστατεύοντας από τα «αρπακτικά» της τρόικας τα συμφέροντα όλων των ενστόλων.

  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ώστε, οι τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας -που κερδίσαμε με τους σκληρούς μας αγώνες τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια-, τύχουν πλήρους και άμεσης εφαρμογής, και ασφαλώς χωρίς τον κίνδυνο παραγραφής.

  Το δίκιο μας είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν το παραχωρούμε σε καμιά Τρόικα.

  Γ. Για τον καλύτερο συντονισμό των επόμενων κοινών κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών, τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθούν τα συνδικαλιστικά μας όργανα εφόσον κριθεί σκόπιμο να επικαιροποιήσουν ειλημμένες αποφάσεις για την άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης προς την κυβέρνηση, ενώ θα συγκροτηθεί και το Συντονιστικό Όργανο των συνδικαλιστικών φορέων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

  Δ. Οι Ομοσπονδίες εκφράζουν με ικανοποίηση τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, στην ενέργεια και στη σύνταξη, για την ενεργή συμμετοχή στον αγώνα και για τα χιλιάδες μηνύματα που έστειλαν προχθές και από τη Θεσσαλονίκη. Απευθυνόμενες δε σε αυτούς που έμειναν μακριά, ενώ θα μπορούσαν να ήταν εκεί, επισημαίνουν με ιδιαίτερη έμφαση ότι η όποια προσωπική διαμαρτυρία για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, λειτουργεί αποτελεσματικά, μόνο όταν συναντάται με τις οργανωμένες και συντονισμένες πρωτοβουλίες των σωματείων και των Ομοσπονδιών τους. Γι’ αυτό τους καλούμε να ξεπεράσουν τις όποιες δυσπιστίες για τον αγώνα μας και κυρίως το κλίμα ηττοπάθειας και τη λογική του «δεν γίνεται τίποτε», ώστε την επόμενη φορά να συνεισφέρουν κι αυτοί τη δική τους προσωπική, προστιθέμενη αξία.

  Ε. Με όπλα το δίκαιο του αγώνα μας, αλλά και τις κατακτήσεις που δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οφείλουμε στο αγωνιστικό μας μέτωπο, καλούμε όλες μας τις δυνάμεις σε αγωνιστική ετοιμότητα, εν αναμονή λήψης περαιτέρω αποφάσεων.

Δεν είναι αήττητοι, μπορούμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη!

Print Friendly, PDF & Email