Νέες βίαιες περικοπές στους μισθούς.
14/02/2013
Θέση της ΠΟΕΥΠΣ στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση.
15/02/2013

Νέες περικοπές στο εισόδημά μας.

 

Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF  

titlos poeyps

Αθήνα, 15/02/2013                                                              

 

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Η ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

                  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

 

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 που κατατέθηκε και βαίνει προς ψήφιση, με τα μέτρα που περιλαμβάνει θα δώσει στους ενστόλους την χαριστική βολή, καθώς επιβεβαιώνει το απευκταίο για εμάς σενάριο της κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών!

 Τα μέτρα – λαιμητόμος που προωθούνται αποτελούν επιταγή του 3ου μνημονίου και λαμβάνονται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας για μια ακόμα φορά!

 Οι νέες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές  παρεμβάσεις που μας αφορούν είναι:   

                Περικοπές ειδικών μισθολογίων ενστόλων 78.000.000 ευρώ το 2013

               -Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας  του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ

                -Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014, μέσω της κατάργησης και των αυτόματων προαγωγών

                -Μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000  ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ, λόγω  κατάργησης και των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών.

          Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα διαμορφωθεί από 1.839.000.000 ευρώ το 2013, στα 1.719.000.000 το 2016 και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από 334.000.000 ευρώ το 2013, σε 318.000.000 το 2016.

                Περικοπές, περικοπές και ξανά περικοπές! Μέχρι πότε; Αυτές οι νέες περικοπές ποιο αποτέλεσμα θα έχουν ας μας πεί κάποιος επιτέλους! Οι ίδιοι οι δανειστές – τοκογλύφοι ομολογούν το λάθος της συνταγής! Γιατί εξακολουθεί να εφαρμόζεται με αποτέλεσμα να διαλύει κυριολεκτικά τη ζωή μας και να υποθηκεύει με τόσο σκληρό τρόπο τις ζωές των μελλοντικών γενεών; Μέχρι πού πρέπει να φτάσουμε για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις τους;

Ήδη η μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει ούτε κάν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, μέλλον κανένα για αυτούς!

                 Στον δικό μας εργασιακό χώρο,  αφού έχουν επιβληθεί ήδη περικοπές που ξεπερνούν τις αντοχές μας, βαίνουμε προς κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών, οι  οποίες αναπροσαρμόστηκαν το 2002 και αποτέλεσαν στην ουσία την αναγνώριση της πολιτείας τότε στην ιδιαιτερότητα του κοινωνικού μας λειτουργήματος, αφού θεσμοθετήθηκαν για την αναπλήρωση του εισοδήματός μας. Αφού λοιπόν τηρούνται απαρέγκλιτα οι απαιτήσεις της τροϊκας, η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει εδώ και τώρα χωρίς καμία χρονοτριβή την πρόταση που έχουμε καταθέσει για θεσμοθέτηση νέου βαθμολογίου, το οποίο θα αναπληρώσει ως ένα βαθμό τις μεγάλες μισθολογικές απώλειες που θα υποστούμε με την κατάργηση  των μισθολογικών προαγωγών και θα επεκταθεί και στους συνταξιούχους συναδέλφους.

                Παρακολουθούμε δυστυχώς όλοι άναυδοι την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ο μεικτός κατώτατος μισθός των 586 ευρώ φαντάζει για κάποιους μανδαρίνους μεγάλος!!) και οι συνταξιούχοι, οι οποίο έχουν υποστεί πολλαπλό σοκ που τους φτάνει στην ανέχεια και την φτώχεια. Καθημερινά ακούμε για την ανάγκη νέας αναπτυξιακής προοπτικής που θα μας βγάλει από το τέλμα και θα μας επαναφέρει σε τροχιά βελτίωσης και νέα προοπτικής της ζωής μας.

                Όμως με τις συνεχείς περικοπές και την εν τέλει βαλκανιοποίηση των μισθών και των συντάξεων που συνεχώς συντελείται με την εφαρμογή και νέων μέτρων, αυτό που θα επιτευχθεί είναι σίγουρα ένα: Να υπάρχει Ελλάδα με εξαθλιωμένους Έλληνες! Στην ουσία Ελλάδα χωρίς Έλληνες!       

                         

 

Για το Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

         ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                     ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Print Friendly, PDF & Email