Κοινή συνάντηση των Προέδρων της ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ με τον Γ.Γ. Πολ. Πρ.

Κοινή συνάντηση των Προέδρων της ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ με τον Γ.Γ. Πολ. Πρ.
18/11/2013
Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών επειγόντως.
19/11/2013

Κοινή συνάντηση των Προέδρων της ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ με τον Γ.Γ. Πολ. Πρ.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Δ.Σ. ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Π.Γεωργιάδη.

 

Από την πλευρά των Προέδρων τέθηκαν ερωτήματα για την  πορεία του νομοσχέδιου, για την αναδιοργάνωση του Π.Σ., την ενίσχυση  σε πυροσβεστικό προσωπικό, κα επαναλήφθηκε το αίτημα για την χορήγηση του “δασικού” για την θερινή υπερεγασία του πυροσβεστικού προσωπικού. Επίσης τέθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα των πυροσβεστικών  επικουρικών ταμείων του ΤΕΑΠΑΣΑ, αναφορικά με τα προβλήματα από την “μονομερή” εποπτεία τους.

 

Από την πλευρά του ο κ.Γεωργιάδης μας ενημέρωσε στα παραπάνω και ειδικότερα:

  • Για το θέμα του νομοσχεδίου της “αναδιοργάνωσης”, ότι βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τα συναρμόδια υπουργεία. Το κείμενο θα μας δοθεί άμεσα μόλις ολοκληρωθεί η τελική  του μορφή, καθώς κληθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας στην σχετική επιτροπή στη Βουλή, μόλις εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση.
  • Για το ζήτημα της ενίσχυσης σε πυροσβεστικό προσωπικό, ότι ήδη κατανεμήθηκε από το Υπουργείο Διοικ/κης.Μετ/σης . αριθμός 225 Δοκίμων Πυροσβεστών, που θα εισαχθούν στην Σχολή Δοκ.Πυρ/των προ της εκπνοής του έτους.

Τέλος   συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των Δ.Σ. των σωματείων με την πυροσβεστική και πολιτική ηγεσία, τις επόμενες ημέρες για την ολοκληρωμένη παρουσίαση των προβλημάτων του πυροσβεστικού προσωπικού και  του Π.Σ.

 

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.                   Ο πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ.

Νικόλαος Αθάνατος                                Ιωάννης Σταμούλης

Print Friendly, PDF & Email