Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου – Κοπή Βασιλόπιτας.

Έκφραση συλλυπητηρίων.
17/02/2022
Χορήγηση κανονικών αδειών παρελθόντων ετών στο προσωπικό.
23/02/2022

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου – Κοπή Βασιλόπιτας.

Αρ.πρωτ. 15

Αθήνα, 16.02.2022

 

                                                                                                      ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                                           Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                                                                       

 

ΘΕΜΑ «Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου – Κοπή Βασιλόπιτας »

 

Με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας και την ανταλλαγή αμοιβαίων ευχών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου παραβρέθηκε ο Αρχηγός Π.Σ.  Αντιστράτηγος κ. Αλέξιος Ράπανος, ο Υπαρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος, κ. Ιωάννης Πετρούτσος και ο Επιτελάρχης Π.Σ. Αντιστράτηγος, κ. Γεώργιος Πουρναράς. Έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τις προτεραιότητές που έχει θέσει η νέα ηγεσία τόσο στα θεσμικά θέματα καθώς και στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων. Ενδεικτικά θίχτηκαν τα ζητήματα των οφειλομένων ρεπό και της υπερεργασίας όπου τονίστηκε ότι πρέπει επιτέλους να υπάρχει θεσμοθέτηση αυτής, η ενημέρωση μας για αύξηση της οργανικής δύναμης  του Π.Σ. σε 3.600 θέσεις, για την τροπολογία που κατατέθηκε σχετικά με την σύσταση της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και τον τρόπο λειτουργίας της, το πλαίσιο που αφορά την αλλαγή στην διαδικασία των επιφυλακών και της ανάγκης μετακίνησης δυνάμεων σε άλλες περιφέρειες, η αναγκαιότητα λειτουργίας σχολής  Αρχ/στων κ.λ.π. όπου μας ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες  και θα προκηρυχτούν τον Οκτώβριο, ότι τόσο ο ΚΕΥΠΣ όσο και το πειθαρχικό δίκαιο είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα μας αποσταλούν, προκειμένου να υποβάλλουμε τις παρατηρήσεις μας, καθώς και για τις μεταθέσεις όπου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα είναι οι απολύτως απαραίτητες στα πλαίσια των υπηρεσιακών αναγκών.

Η συνάντηση αυτή εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της θεωρείται εκ μέρους μας ιδιαίτερα σημαντική γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μια κατάστασης που διαμορφώνεται με επίκεντρο το πυροσβεστικό προσωπικό και υπήρξε η υπόσχεση σύντομα να ακολουθήσει νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με την ηγεσία. Τέλος επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για σταθερή συνεργασία μεταξύ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και του Αρχηγείου Π.Σ..

Τόσο ο κ. Αρχηγός όσο και ο κ. Υπαρχηγός και ο κ. Επιτελάρχης μας τόνισαν ιδιαίτερα ότι η προσπάθεια τους θα επικεντρωθεί εκτός για λύσεις σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στην ανύψωση του ηθικού, του Έλληνα Πυροσβέστη μέσα από την συνεργασία και την συναδελφικότητα, ξέροντας και πιστεύοντας στο έργο του Έλληνα πυροσβέστη.

 

 

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                             ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Print Friendly, PDF & Email