ΕΡΓΑΣΙΕΣ 22ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  

Παράταση χρόνου χορήγησης κανονικών αδειών έτους 2017.
22/05/2018
ΨΗΦΙΣΜΑ 22ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
06/06/2018

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 22ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  

Αρ. Πρωτ:122                                                                                     

Αθήνα, 01.06.2018

                                                                                    

                                                                                     ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                                         Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.   

                                   

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 22ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

   Συνάδελφοι,

Την 30.05.2018 ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του 22ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με την συμμετοχή αντιπροσώπων εκλεγμένων Συνέδρων των 24 Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας, από όλη τη χώρα, για την λήψη σημαντικών αποφάσεων με αφορμή τα συσσωρευμένα προβλήματα, σε όλη τη χώρα και απαίτησαν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την επίλυσή τους. Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου μας ήταν:

 

Συνεχίζουμε χωρίς Συμβιβασμούς

Με Όραμα Πίστη και Αφοσίωση

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα ακόλουθα: 1)Διοικητικός Απολογισμός 2) Οικονομικός Απολογισμός 3) Ψηφοφορίες Διοικητικού και Οικονομικού 4) Θεσμικά-Οικονομικά – Ψηφίσματα. Με την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου η Επιτροπή πιστοποίησης, νομιμοποίησης των Συνέδρων ενημέρωσε το Σώμα ότι διαπιστώθηκε η απαρτία και ακολούθησε η εκλογή του Προεδρείου του Συνεδρίου.

Μετά την παρουσίαση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού καθώς και την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής  τοποθετήθηκαν επ’ αυτών ο Πρόεδρος και οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας καθώς και έλαβαν το λόγο και οι αντιπρόσωποι από όλοι την Ελλάδα, όπου και γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις, και έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν τον αγώνα για το όφελος των συναδέλφων.

 

Οι τοποθετήσεις – προτάσεις από το Προεδρείο, τους επικεφαλείς των παρατάξεων αλλά και από πολλούς σύνεδρους, ανέδειξαν την ανάγκη βελτίωσης του αγωνιστικού πλαισίου και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τοποθετήσεις επί των προτάσεων για τα κάτωθι θέματα: Παρουσίαση ολοκληρωμένης Μελέτης για την αναγνώριση του πυροσβεστικού επαγγέλματος ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό, παρουσίαση των προτάσεων για την  Υγεία και Ασφάλεια στο Π.Σ., παρουσίαση της πρότασης για το Βαθμολόγιο, αναμόρφωση του Κανονισμού Μεταθέσεων, εκσυγχρονισμός εκδημοκρατισμός του πειθαρχικού δικαίου και του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος των Σχολών του Π.Σ., προμήθεια – αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων, διαχώριση του επιχειρησιακού από τον διοικητικό τομέα, εφαρμογή του πενθημέρου και τήρηση του ωραρίου εργασίας, επιφυλακές, καθώς και θεσμικά-εργασιακά-οικονομικά-ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά κ.λ.π. με στόχο την αναπροσαρμογή και αναβάθμιση του διεκδικητικού μας πλαισίου ώστε να γίνει ακόμη πιο ουσιαστικό προκειμένου να δοθούν ή να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις στα αιτήματά μας.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία και ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν, ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ        ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ψήφισαν       168

ΝΑΙ               115

ΟΧΙ                 31

Λευκά             22

Άκυρα              0

Ψήφισαν      164

ΝΑΙ             142

ΟΧΙ                 7

Λευκά            13

Άκυρα             2

     Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προεδρείου σχετικά με το διεκδικητικό μας πλαίσιο το οποίο αποτελεί, πλέον, τον κύριο μοχλό για όλες τις δράσεις, πρωτοβουλίες, ενέργειες αλλά και αγώνες που θα συνεχίσει να δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα και δίκαια αιτήματά μας όπως  καθορίζονται στο Ψήφισμα του 22ου Συνεδρίου, ενώ ενδελεχής αποτίμηση των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

   Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Σταθόπουλος, μιλώντας στο σώμα του Συνεδρίου, αλλά και ενώπιον των προσκεκλημένων τόνισε, ότι η Ομοσπονδία έκανε τα αυτονόητα, με τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες της, ήταν παρούσα και ανέδειξε όλα τα φλέγοντα ζητήματα και πρώτο μέλημα της είναι να βρίσκεται δίπλα στον συνάδελφο σε κάθε ανησυχία και αγωνία του και ανέμενε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα να αδράξει την ευκαιρία και να προσέλθει ενώπιον των Συνέδρων για ενημέρωση και παροχή δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων επί των εκκρεμών ζητημάτων.

    Στην συνέχεια κρατήθηκε «ένα λεπτό σιγής» ως μιας ελάχιστης προσφοράς χρέους για όλες τις ψυχές που χάθηκαν κατά την διάρκεια των πυρκαγιών το 2007 στην Ηλεία καθώς και για όλους τους συναδέλφους μας που έδωσαν την ζωή τους, θυσία στο βωμό του καθήκοντος.

    Χαιρετισμό, ύστερα από την ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. απεύθυναν ο πατήρ Φιλάρετος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Ν. Ηλείας κ. Σωτήριος Παπαηλίου, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. κ. Ιωάννης Σταμούλης, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Μιχαήλ Κωστάκης.

     Στην συνέχεια επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες, για την έμπρακτη αναγνώριση των Αρχών και Αξιών του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος τόσο στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ακολούθησε η πιο συγκινητική στιγμή του Συνεδρίου όπου με λόγια καρδιάς απεύθυνε χαιρετισμό η Ματίνα Καραγκούνη Κοκονέζη  μέλος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. και επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα όπου παρέλαβε η Α’ Αντιπρόεδρός κ. Καλλιόπη Δεληγιαννη και το μέλος Διονύσια Παπαχριστοπούλου για την παραδειγματική, αξιοπρεπή, αγωνιστική στάση και δράση του Συλλόγου, με στόχο την  κατάργηση του απάνθρωπου άρθρου 12 «Σύνταξη λόγω θανάτου» του ν. 4387/2016.

Ακολούθησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας κα Γιώτα Κοζομπόλη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,  ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Ηλείας κ. Ιωάννης Κουτσούκος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Μιχαήλ Μιχαήλ, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κ. Αθανάσιος Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού του Π.Σ. Υποστράτηγος κ. Κων/νος Κυριακόπουλος, ο εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σωτήριος Παπασωτηρίου και ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΩ.ΠΥ.ΣΥ.Π. κ. Κων/νος Παπαντώνης.

Αναγνώστηκαν χαιρετισμοί που απέστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Π.Υ.Ε. κ. Γεώργιος Καστανίδης. Το Παρόν έδωσαν ο Δ/της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Δ/της Π.Υ. Πύργου Πύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης, ο Δ/της Π.Υ. Λεχαινών Αντιπύραρχος Δημήτριος Αντωνάκης, ο Δ/της Π.Υ. Αμαλιάδας Επιπυραγός Κων/νος Χριπάτσιος, ο Δ/της Π.Υ. Π.Α. Ανδραβίδας Επιπυραγός Κων/νος Αντίοχος, ο Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Π.Σ. κ. Σεραφείμ Τσιουγκρής.

   Τέλος, οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την δέσμευση όλων των Συνέδρων ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αμείωτη ένταση σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο που προέκυψε από τις εργασίες του Συνεδρίου.     Όλοι οι ανωτέρω προσκεκλημένοι, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στην αναγκαιότητα άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων  ώστε να δοθούν λύσεις προς όφελος του κοινού συμφέροντος.

     Το Συνέδριο είχε σκοπό να αναθερμάνει το συναδελφικό αίσθημα, να φέρει τους αντιπροσώπους πιο κοντά και μέσα σε ένα κλίμα ζυμώσεων να αναδείξει τα προβλήματα, να εστιάσει στις προοπτικές και να προσδιορίσει τους νέους αγώνες. Οι παραπάνω εργασίες έχουν ως απώτερο σκοπό το βραχυπρόθεσμο και περισσότερο το μακροπρόθεσμο όφελος του συναδέλφου. Όλες οι διεκδικήσεις μόνο με συλλογικές διεργασίες μπορούν να ευδοκιμήσουν, αποφέροντας ηθικούς, επαγγελματικούς και οικονομικούς καρπούς. Φτάνει να εργαστούμε όλοι για αυτό…

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email