Επικίνδυνες πρακτικές ή απλά «λειψά μυαλά»;

Αρ. Πρωτ.:  48

 Αθήνα, 15.05.2023

      ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                    μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑΕπικίνδυνες πρακτικές ή απλά «λειψά μυαλά» ;

Είναι γνωστό ότι η ΠΟΕΥΠΣ ως συλλογικός εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Π.Σ και ως η αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση, προσέφυγε στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης κατά Ελληνικού Δημοσίου και αίτημα την ακύρωση της υπ’ αριθμ. οικ.7396/ΔΕΠ/14-02-2023 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ τ. Β’ 926/23-02-2023) «Καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α΄176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας» καθώς το μέτρο δεν περιλαμβάνει στο πεδίο εφαρμογής της το σύνολο του προσωπικού Γενικών Καθηκόντων του Πυροσβεστικού Σώματος. Σχετική και η με αρ. Πρωτ. 40/28.04.2023 λεπτομερής ανακοίνωση μας με ενσωματωμένη την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ..

Το θέμα δεν είναι «πυρηνική φυσική». Οποιοσδήποτε διαθέτει τη στοιχειώδη συλλογιστική δυνατότητα είναι σε θέση να κατανοήσει το ζητούμενο. Να επεκταθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του  επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του προσωπικού του Π.Σ. Τίποτε άλλο!

Πριν λίγες μέρες είδαμε την από 08.05.2023 ανακοίνωση ενός Σωματείου Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας με ντε και καλά «πανελλήνια εμβέλεια», με την οποία εκφράζουν την «πικρία» τους γιατί κάποιοι «επιεικώς ανεπαρκείς συνδικαλιστές» προσέφυγαν στη δικαιοσύνη «για να καταργηθεί» η παραπάνω υπουργική απόφαση και να στερηθούν οι Π.Π.Υ. του επιδόματος. Αυτό κατάλαβαν από την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ή κάτι κρύβεται ;

Το εν λόγω σωματείο δεν είναι τυχαίο. Δηλώνει μέλος της ΠΟΠΥΣΥΠ (της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών) και ταυτόχρονα εκπροσωπείται από μόνιμο (!) υπάλληλο του Π.Σ. Το σωματείο αυτό, με μηδενική παρουσία,  ψαρεύοντας σε θολά νερά προσπαθεί εντελώς διασπαστικά να γράψει σαν μέλη του μόνιμους, ΠΠΥ και εποχικούς υπαλλήλους. Και αυτό  κατά παράβαση της νομοθεσίας και της πάγιας πρακτικής του συνδικαλιστικού κινήματος που θεωρεί ευθέως παράνομη η συμμετοχή μονίμων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος και υπηρετούντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης σε πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι δεν κατέχουν οργανικές θέσεις και οι οποίες οργανώσεις εκπροσωπούνται σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεως (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) με υπερκείμενη τούτων την Γ.Σ.Ε.Ε. Ο στόχος της παρανομίας αυτής προφανής. Το αμετάθετο και οι «συνδικαλιστικές» τους άδειες. Η «τακτοποίηση» και το βόλεμα κάποιων !

Το περί ου ο λόγος σωματείο έχει το θράσος να βγαίνει και να καταγγέλλει την ΠΟΕΥΠΣ «για ανούσιες ενέργειες» μόνο και μόνο για να δείξει μια κάποια παρουσία, αλλά δυστυχώς και για να παίξει με προθυμία το ρόλο του «μπροστινού» αυτών που επιχειρούν να διασπάσουν τους υπαλλήλους του Π.Σ δημιουργώντας διαρκώς καταστάσεις διάκρισης και ανισότητας μεταξύ τους. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και εκεί καθαρά θα δουν τους «επιεικώς ανεπαρκείς συνδικαλιστές».  Φτάνει πια !

Να το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό. Υπάρχουν και αυτοί και εκεί έξω! Κινούνται ανάμεσα μας! Αυτοί που δε μπορούν να διαβάσουν σωστά και κυρίως να κατανοήσουν πέντε αράδες μιας συνδικαλιστικής ανακοίνωσης. Αυτοί που για να δείξουν μια κάποια παρουσία και να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους δε διστάζουν να λένε ασυναρτησίες και να εκτοξεύουν συκοφαντίες. Αυτοί που διασπούν !

Το ότι ασχολούμαστε σήμερα μαζί τους δεν γίνεται για να τους δώσουμε αξία. Γίνεται γιατί η Ομοσπονδία μας έχει υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους να αποκαλύπτει όλες αυτές τις έρπουσες πρακτικές ορισμένων να μιλούν στο όνομα τους και στο τέλος της ημέρας να τους διασπούν και να δουλεύουν για το προσωπικό τους συμφέρον και τίποτα περισσότερο.

Η ανακοίνωση τους πάει για τα σκουπίδια. Όμως στα σκουπίδια πρέπει να πάει και η πρακτική τους να χρησιμοποιούν το συνδικαλισμό για τα προσωπικά τους μικροσυμφέροντα. Και είναι βέβαιο ότι οι συνάδελφοι που έχουν μάτια και βλέπουν και μυαλό και καταλαβαίνουν, εκεί θα τους στείλουν.        

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                           ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email