ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ
12/09/2012
Δελτίο Τύπου από την Ένωση Υ.Π.Σ. Θεσσαλίας
19/09/2012

ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 201/1/29κ

ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

   Ύστερα από τις πρόσφατες συνταρακτικές ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (Αθήνα, 06/09/2012 και Θεσσαλονίκη 08/09/2012), το συνδικαλιστικό μας κίνημα, έχει χρέος να συνεχίσει τον αγώνα αντίστασης σε κάθε επίπεδο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας, ενάντια στα καταστροφικά μέτρα των νέων περικοπών που οδηγούν στην εξαθλίωση των ενστόλων και στο μαρασμό των υπηρεσιών.

  Στο πλαίσιο αυτό,

  κάθε Πρωτοβάθμια Οργάνωση από Δευτέρα 17/09/2012

  οφείλει να εκδηλώσει διαμαρτυρίες έξω από τις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Διοικήσεων του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, αναρτώντας πανό με κεντρικό σύνθημα

  «ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ»

  και μαύρες σημαίες.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

  Παράλληλα, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας ενισχύοντας την όλη προσπάθεια τις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζουν σειρά πρωτοβουλιών στις έδρες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας με πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα σήμερα 13/09/2012 και ώρα 10:30 π.μ., με αφορμή το ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

  Όμοιες αντιδράσεις θα εκδηλωθούν ως ακολούθως:

• 18/09/2012 Κομοτηνή (Ανατολική Μακεδονίας – Θράκης)
• 19/09/2012 Λάρισα (Θεσσαλία)
• 20/09/2012 Λαμία (Στερεά Ελλάδα)
• 20/09/2012 Χανιά (Κρήτη)
• 21/09/2012 Κοζάνη (Δυτική Μακεδονία)

  Επιπλέον, τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων να καλέσουν τους τοπικούς παράγοντες, τους κ.κ. βουλευτές, τους εκπροσώπους κομμάτων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων των άλλων κλάδων των εργαζομένων, σε κοινή ανοικτή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων ή να συγκαλέσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώνοντας τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι και οι υπηρεσίες των Περιφερειών τους, αλλά και ποια θα είναι η κατάληξη αν επιβληθούν κι άλλες περικοπές δαπανών. (Επισυνάπτεται σχετικά υπόδειγμα ψηφίσματος και ενημερωτικό κείμενο για τους πολίτες, φορείς βουλευτές κλπ).

  Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

  Η Κυβέρνηση επιχειρεί να θεσμοθετήσει νέες περικοπές στο όνομα της διάσωσης της οικονομίας, παραβλέποντας το γεγονός ότι με τις αποφάσεις της αφήνει πίσω της εξαθλιωμένους ανθρώπους και διαλυμένες υπηρεσίες.

  Αυτή η ωμή πραγματικότητα, την οποία όλοι βιώνουμε καθημερινά όλο και πιο δυσάρεστα, δεν μπορεί να κρυφτεί με κανένα επικοινωνιακό παιγνίδι.

  Εμείς βιώνουμε την κρίση, που άλλοι δημιούργησαν.

  Δυστυχώς για όλους μας, το μήνυμα δεν το έχουν λάβει. Πρέπει να τους το ξαναστείλουμε πιο ηχηρά και πιο αποτελεσματικά!

Οφείλουν να μας σώσουν
και όχι να μας αποτελειώσουν !!!

Print Friendly, PDF & Email