Εξώδικο για την μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον κ. Δένδια
27/07/2012
Συνάντηση των Ομοσπονδιών με βουλευτές της Ν.Δ.
30/07/2012

Εξώδικο για την μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης


  Εξώδικο πρός κ.Υπουργό και κ. Αρχηγό Π.Σ. για την μή καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης
 
   Η Ομοσπονδία μας μετά απο ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της 26-7-2012 αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου πρός τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και πρός τον κ. Αρχηγό του Π.Σ. για το θέμα της μή καταβολής της πενιχρής εκλογικής αποζημίωσης, η οποία και καταβλήθηκε στα άλλα Σώματα Ασφαλείας πλήν του Πυροσβεστικού προσωπικού. Επειδή δεν υπήρξε καμία απάντηση απο την πολιτική και φυσική μας ηγεσία, στα έγγραφα που εχουν αποσταλεί για το θέμα αυτό και επειδή ο εμπαιγμός συνεχίζεται με τους αρμοδίους να αποφεύγουν να μας πούν τι έχει συμβεί για αυτό και να μας παραπέμπουν απο μήνα σε μήνα για την πληρωμή του, το έγγραφο που αποστέλλεται αποτελεί την επόμενή μας ενέργεια προκειμένου η Πολιτεία να πράξει επιτέλους το αυτονόητο και να σταματήσει να κωφεύει εμπαίζοντάς μας, την ώρα που ο καθένας απο εμάς δίνει τον καλύτερό του ευατό στην εκτέλεση των καθηκόντων του για την προστασία του κοινωνικού συνόλου αλλά και του φυσικού  πλούτου της χώρας.    

 ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΟΧΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με επιφύλαξη νομίμων δικαιωμάτων

Της εδρεύουσας στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 57 ΤΚ 10437) δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΠΟΕΥΠΣ» νόμιμα εκπροσωπούμενης.

ΠΡΟΣ

1. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα.

2. τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη Μπονάτσο, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα.

Με σειρά Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αποφασίστηκε η χορήγηση αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, για την εκ μέρους τους παροχή έκτακτης εργασίας στο πλαίσιο των εκλογών της 6ης.5.2012 και 17ης.6.2012.

            Μέχρι σήμερα ουδέν ποσό έχει καταβληθεί  στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η άνω εκλογική αποζημίωση κατεβλήθη ήδη προς τους υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας, θεωρούμε ότι η καθυστέρηση της καταβολής προς τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος είναι υπαίτια, αδικαιολόγητη, κακόπιστη και αυθαίρετη, αγγίζουσα τα όρια του εμπαιγμού, αν μάλιστα συνυπολογιστεί και το ελάχιστο ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που προβλέπεται. Επιπρόσθετα η καθυστέρηση της καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης αποτελεί εκδήλωση αδιαφορίας για την έστω πρόσκαιρη οικονομική ανακούφιση των υπαλλήλων του Π.Σ. που σε ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες δίνουν καθημερινά την υπηρεσιακή τους μάχη στις πυρκαγιές για την προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Κατόπιν αυτών σας οχλούμε περί την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και σας καλούμε, με τη λήψη εκ μέρους καθενός από εσάς που απευθύνεται η παρούσα, κάθε αναγκαίου μέτρου και ενέργειας ,στην άμεση καταβολή της.

Επειδή και πάλι διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη και κακόπιστη συμπεριφορά σας έναντι των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδόσεις νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Με εντολή του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ 24 10682 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 2103303270 FAX 2103303951

Print Friendly, PDF & Email