Κάλεσμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
04/08/2014
Προσκλητήριο αγωνα.
05/08/2014

Εξελίξεις – ενημέρωση – ενέργειες ΔΣ ΠΟΕΥΠΣ.

Αρ.Πρωτ: 195 Αθήνα, 04/08/2014

 

      ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                          ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

(για ενημέρωση μελών τους)

                                  

ΘΕΜΑ: Εξελίξεις –  Ενημέρωση  – Ενέργειες  Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

Συνάδελφοι ,

 

            Σας ενημερώνουμε ότι επιβεβαιώθηκε τελικά η έγκυρη πληροφόρηση του Προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ  σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων        (ΠΔ 170/1996) (βλέπε ανακοίνωση Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ στο site) , δεδομένου πλέον ότι εκδόθηκε το ΠΔ 93/2014, όπου θεσμοθετεί αντεργατικές διατάξεις για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος με συνεχόμενες μετακινήσεις  από τη Φυσική Ηγεσία, υπό το μανδύα των υπηρεσιακών αναγκών.

            Η Ομοσπονδία μας κατήγγειλε σε όλους τους τόνους και προς όλα τα επίπεδα, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή της στην παραπάνω ενέργεια.

            Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ την 30/07/2014 και Ω/12.00 με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου παρουσία και του Διευθυντή Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων κ. Παντελεάκου  Φίλιππου στις εγκαταστάσεις του ΑΠΣ. Το Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του με την εξέλιξη σχετικά με την τροποποίηση του  Κανονισμού Μεταθέσεων.

           Δυστυχώς η Φυσική Ηγεσία προέβαλλε με σθένος την επιχειρηματολογία της, υπέρ της τροποποίησης του, και αποδέχεται μόνο προτάσεις για βελτίωση του Π.Δ. που ήδη έχει εκδοθεί. Επιπλέον συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα στην ανωτέρω συνάντηση όπως (ΤΕΑΠΑΣΑ , Πυροσβεστικά μέσα, υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ατομικός εξοπλισμός (Μ.Α.Π), Σχολή Αρχ/στών  κ.α.) Ενημερωθήκαμε ότι έχουν αναληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες από την Φυσική Ηγεσία και  θα υπάρχουν εξελίξεις στη συνέχεια για όλα αυτά τα θέματα που τέθηκαν.

            Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αρχηγό του Π.Σ.  συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ. Ιδιαίτερα για το θέμα της τροποποίησης του Κανονισμού Μεταθέσεων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας επιτακτικά την απόσυρση- ανάκληση εφαρμογής του ΠΔ 93/2014. Επίσης εάν αυτό το αίτημα μας δε γίνει αποδεκτό αποφασίστηκε να προβούμε σε κινητοποιήσεις εξετάζοντας παράλληλα την δυνατότητα προσβολής του μέσω νομικής διαδικασίας.

        Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου με αντιπροσωπεία του Προεδρείου. Από την πλευρά μας έγινε σαφής και κατανοητή η αντίθεσή μας σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων. Από την συζήτηση τελικά προέκυψε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πρόθεση  απόσυρσης – ανάκλησης εφαρμογής του ΠΔ 93/2014  παρά μόνο μας ζητήθηκε η κατάθεση προτάσεων προς βελτίωσή του. Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Γενικό Γραμματέα να ενημερώσει τον κ. Υπουργό για τις θέσεις μας .

 

Συνάδελφοι ,

            Συνεπώς ύστερα από την παραπάνω αρνητική εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Π.Σ. αμέσως μετά την κοινή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας, σχετικά με τις γενικότερες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΑΠΑΣΑ και τις αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας  (όπως ήδη έχετε ενημερωθεί με παλαιότερες ανακοινώσεις μας ). Επιπλέον θα κατατεθεί εκ μέρους μας ξεχωριστό ψήφισμα για την τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων, από κοινού με την Ε.Α.Π.Σ. Παράλληλα έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας προκειμένου να εξαντλήσουμε και νομικά κάθε δυνατότητα .

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ

ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!

                                  

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

.

                   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Print Friendly, PDF & Email