Διαχείριση μετακίνησης των συναδέλφων στην πυρκαγιά της Σάμου.

Πρόταση Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την αξιοποίηση των δωρεών ιδιωτών προς το Π. Σ.».
13/09/2018
Συμμετοχή μας σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Επικίνδυνη και Ανθυγιεινή  Εργασία
25/09/2018

Διαχείριση μετακίνησης των συναδέλφων στην πυρκαγιά της Σάμου.

 

Αρ.Πρωτ.188                                                                                             Αθήνα, 14.09.2018

 

                                                                                             ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                                         ΜΕΛΗ  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

ΘΕΜΑ: «Διαχείριση μετακίνησης των συναδέλφων στην πυρκαγιά της Σάμου».

 

 

Με αφορμή την μεγάλη ταλαιπωρία που βίωσαν οι 14 συνάδελφοί μας από τις Π.Υ. Άργους, Τρίπολης, Κορίνθου, Οινοφύτων και Θηβών κατά την επιστροφή τους από το νησί της Σάμου μετά την εμπλοκή τους την Κυριακή στην μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο νησί, με μεταφορικό μέσο C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πολιτική και φυσική ηγεσία για την ευαισθησία που έδειξε ώστε οι ταλαιπωρημένοι συνάδελφοί μας να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αποφευχθεί μια πορεία από Σάμο, Θεσσαλονίκη, Λήμνο,  Άραξο, με τελικό προορισμό την Ελευσίνα.

Τα τηλέφωνα που δεχθήκαμε ήταν αλλεπάλληλα και από τους Προέδρους της Ε.Υ.Π.Σ.Ν. Αργολίδας, Κορίνθου, Β. Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. Β. Αιγαίου, ώστε να παρέμβουμε, όπως και άμεσα πράξαμε, με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Αρχηγό, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί λύση  για το πρόβλημα που έχει προκύψει και μας ενημέρωσε ακόμα και για την ακριβή ώρα αναχωρήσεως και άφιξης του αεροπλάνου στην Ελευσίνα.

Είναι γεγονός επίσης αναμφισβήτητο ότι την ίδια ευαισθησία έδειξαν και αρκετοί πολιτικοί παράγοντες και ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας, ζητώντας τη λύση του ζητήματος τους οποίους και ευχαριστούμε.

Άμεση επίσης ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής, καθώς και του Α.Π.Σ. ώστε να σιτιστούν δωρεάν μέσα στο καράβι κατά την αναχώρησή τους από τον Πειραιά 40 συνάδελφοί μας, καθώς και η παρέμβασή του στον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Β. Αιγαίου και Υποδ/τή Π.Υ. Σάμου, ώστε να λυθούν τα οποιαδήποτε μικρά προβλήματα που προέκυψαν με την διοικητική μέριμνα.

Δυστυχώς πρέπει να επισημανθεί, ότι ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργάνων δεν είναι μόνο να καταγγέλλουν τις στρεβλώσεις που παρουσιάζονται αλλά πάνω απ΄ όλα να βρίσκουν και να προωθούν λύσεις, προς όφελος των συναδέλφων και του Πυροσβεστικού Σώματος γενικότερα.

Κάποιοι, σύνηθες γεγονός για τα συνδικαλιστικά μας δρώμενα, στο βωμό των μικροκομματικών και μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων, έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τις παρεμβάσεις τους, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν τις γνωστές εντυπώσεις, που σε τέτοιες περιπτώσεις λίγο νόημα έχουν.

Δεν αμφισβητήσαμε ούτε αμφισβητούμε την αγωνιστικότητα και την αγωνία για τον συνάδελφο κανενός, ούτε βεβαίως διεκδικούμε την πατρότητα τέτοιων ενεργειών. Άλλωστε οι κοινές προσπάθειες για τον καλό κοινό σκοπό, επιφέρουν πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Η καπηλεία όμως και η αγωνιώδης προσπάθεια της αποκλειστικής αποτελεσματικότητας, έτσι όπως κάθε φορά προσπαθούν κάποιοι να την επιβάλλουν, καταντάει ενοχλητική και ξεπερνάει τα όρια της γραφικότητας!

Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. είναι εδώ! Με προτάσεις και δράσεις αγκαλιάζει τον Πυροσβέστη και αγωνίζεται ασταμάτητα όπως το έχουμε αποδείξει,

για τον συνάδελφο.

Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που προκύπτουν αυτού του είδους τα προβλήματα με τις συνθήκες των μετακινήσεων, ενώ είναι δεδομένο ότι θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια.

Φέτος είμαστε όλοι μάρτυρες της αποστολής πληρωμάτων για την καταστολή πυρκαγιών. Είδαμε συναδέλφους να ταξιδεύουν οδικώς και να μεταφέρονται ακτοπλοϊκώς στο νησί και φτάνοντας εκεί ήδη εξαντλημένοι να ρίχνονται στη φωτιά.

Κανένας λόγος για τις ώρες εργασίας στο συμβάν, κανένας λόγος για τον χρόνο και τρόπο επιστροφής και την διοικητική μέριμνα. Ο Πυροσβέστης είναι μονίμως εκτεθειμένος στον κίνδυνο του επαγγελματικού ατυχήματος και δεν μπορούμε να επαφιόμαστε στον συνδικαλιστή, στον πολιτικό παράγοντα ακόμα και στην πολιτική και φυσική ηγεσία ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ανάπαυση και διοικητική μέριμνα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

Πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα και σχεδιασμός από πριν, διότι το υφιστάμενο πλαίσιο δυστυχώς όπως αποδείχθηκε στην πράξη είναι προβληματικό και πρέπει να διορθωθεί!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                      ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email