Απογοήτευση, δυσαρέσκεια και αποφασιστικότητα για νέους αγώνες
30/10/2017
   ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
06/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ.Πρωτ.547

 Αθήνα, 31/10/2017

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                        ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. της 27-10-2017 στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε., αποτελούμενη από τους κ.κ. Χρήστο Κατσώτη Βουλευτή Β΄Αθηνών και Μπάμπη Βαρτελίνο  στέλεχος του Κ.Κ.Ε.

Έγινε  αναλυτική ενημέρωση για τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. σχετικά με τα θέματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και τους υπαλλήλους του. Στάθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων όπως: 1) Μετακινήσεις Πυροσβεστών λόγω έλλειψης προσωπικού 2) Την πρόσληψη επιτυχόντων επιλαχόντων Πυροσβεστών 3) Την άδεια ανατροφής τέκνων 4) Για την μονιμοποίηση των Π.Π.Υ 5) Για τους Πυροσβέστες που μετακινούνται στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport  6) Για την μειωμένη χρηματοδότηση του Π.Σ. που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο έργο των Πυροσβεστών και στην πυρόσβεση 7) Για άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών και τέλος μας ενημέρωσαν για την πρόσφατη απάντηση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης για αναγνώριση και ένταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα -Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα, διότι στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία δεν προβλέπει την ένταξή μας στα Β.Α.Ε. και ότι η προστασία μας από τους επαγγελματικούς κινδύνους έχει προβλεφτεί μέσα από το «ειδικό μας μισθολόγιο» με το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών, το δικαίωμα  πρόσβασης για τους πυροσβέστες σε υπηρεσίες υγείας στο Γ.Ν.Α. και την χορήγηση μετά από πολλά χρόνια  καινούργιων στολών!!! Μας ενημέρωσε επίσης ότι σύμφωνα με την απάντηση του Αν. Υπουργού είναι σε επεξεργασία σχετικό Π.Δ. για την υγεία  και ασφάλεια στα συμβάντα.

Επακολούθησε, ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και υπήρξε αμοιβαία και ειλικρινής δέσμευση για την συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εκτιμά ως απόλυτα θετική τη συνάντηση, ευελπιστεί στη συνέχιση της συνεργασίας διότι το Κ.Κ.Ε. αφουγκράζεται την αγανάκτηση των συναδέλφων και την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα εργασιακά μας δικαιώματα καθώς και το επίπεδο διαβίωσης των Πυροσβεστών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email