Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών
30/08/2012
Σημερινές δράσεις των Ομοσπονδιών Σ.Α. για τις περικοπές‏
30/08/2012

10ήμερο κινητοποιήσεων

Δεκαήμερο δυναμικών κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι Ομοσπονδίες, Ποιους κάλεσαν να παραιτηθούν, “Θα μπούμε ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές

 

 

Θυελλώδη χαρακτήρα απέκτησε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κορυφαίοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κυριάρχησαν φορτισμένες αναφορές και υπονοούμενα, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που διευκρινίστηκαν με ενάργεια.

 

Πριν από αυτό ωστόσο, ανακοίνωσαν πως οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν από αύριο με

 

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.30 το πρωί, την Πέμπτη θα γίνει ένστολη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστον ίδιο χώρο και οικινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη διάρκεια της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

 

Το τόνο στις δηλώσεις έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων διεμήνυσε στους κυβερνώντες ότι “όταν ένας θεσμός χάνει την αξιοπιστία του, δεν έχει λόγο ύπαρξης και άλλη επιλογή εκτός της παραίτησης”. Αναρρωτήθηκε στη συνέχεια πως είναι δυνατό να σταθούν υπηρεσίες με ακινητοποιημένους αστυνομικούς, όπως επίσης και μπορεί να υπάρξει ασφάλεια χωρίς τα στοιχειώδη και ποιος θα είναι αυτός πλέον που θα φρουρεί αυτούς τους θεδμούς.

 

Κορυφώνοντας το τόνο της επίθεσης κάλεσε κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν τα επαχθή μέτρα, ενώ προέτρεψε τους κυβερνώντες να μην διανοηθούν να γυρίσουν την Αστυνομία σε άλλες εποχές, βάζοντας την απέναντι σε άλλους εργαζόμενους. “Δεν θα συμμορφωθούμε” είπε χαρακτηριστικά. Από τώρα το διατυμπανίχζουμε πρόσθεσε, ότι “δεν είναι δυνατόν το έλλειμμα πειθούς των πολιτικών επιλογών να καλύπτεται με αστυνομικούς και με ΜΑΤ”, ενώ ακολούθως έκανε το ρητορικό ερώτημα για τοπιοος είναι αυτός που θα καθορίσει ποιος  και γιατί μπορεί να θεωρείται ως μάχιμος ή όχι.

 

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις του bloko.gr, ο κ. Φωτόπουλος είπε πως “ο αστυνομικός δεν θα παραιτηθεί από τη μάχη κατά του εγκλήματος που πλήττει τον πολίτη. Το αντίθετο μάλιστα. Όμως αυτοί που μας αναγκάζουν να ακινητοποιηθούμε, αυτοί και θα πονέσουν, καθώς θα υποστούν τις επιπτώσεις τις ακινητοποίησης”.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ Γιώργος Δριβάκος είπε πως παρά την αλτρουιστική διάθεση των υπηρετούντων το προσωπικό έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης με καταρρακωμένο ηθικό και κάλεσε αυτούς που επιδιώκουν να διαλύσουν τον σκληρό πηρύνα του Κράτους να το ξανασκεφτούν. Υπενθύμισε τα λόγια του πρωθυπουργού τον Ιούνιο όταν ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά ΄που τώρα απεργάζονται.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Νίκος Αθάνατος, έκανε απανωτές μνείες στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία του πυροσβέστη που δίχως διοικητική υποστήριξη και μέριμνα δίνει τη μάχη στα βουνά και στα λαγκάδια βιώνοντας στο πετσί του την αδικία ακόμα μιας περικοπής μισθού, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο γιααπώλεια ούτε ενός ευρώ, δεδομένου ότι η πλειοψηφία ζει πλέον στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Δημήτρης Σαϊτάκης, τόνισε ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια και τα περιθώρια ανοχής και υπομονής μπροστάστο μαρτύριο της αρκούδας που επιφύλαξαν οι κυβερνώντες στο ένστολο προσωπικό.

 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, υπήρξε απόλυτα κατηγορηματικός καλώντας κυβέρνηση και τρόικα να πάνε να δούνε τις μαρμάρινες πλάκες με τα θύματα και των τριών Σωμάτων για να δουν πως πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμένικοι ξεχρέωσαν απειλές και κινδύνους σε βάρος της χώρας, και πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται άτομα από υπηρεσίες που σήμερα θα κρίνονταν ως μή μάχιμοι.

 

“Θα καλέσω τους κυβερνητικούς εγκεφάλους, είπε χαρακτηριστικά, που απεργάζονται τον σφαγιασμό του φωτοχολίου να συνταχθούν με τη νομιμότητα”. Και εκεί ακριβώς διευκρινίστηκε με ενάργεια τί ακριβώς υπονοείται. “Δεν μιλάμε για μαύρες και λευκές απεργίες” είπε χαρακτηριστικά. “Θα καταγγείλουμε την παράνομη εργασία, την υπεραπασχόληση και της εκτός έδρας απασχόληση δίχως προπληρωμή των εξόδων. Υπάρχει εργατική νομοθεσία και θα τηρηθεί και όποιος την παραβιάζει θα καταγγελθεί και θα υπάρξει καταφυγή σε βάρος του στη δικαιοσύνη.

 

Κατέληξε δηλώνοντας ότι αν χρειαστεί θα κάνουν ότι οι Ισπανοί συνάδελφοι τους. Σε περίπτωση επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, θα μπουν ανάμεσα τους.

 

Πηγή: Bloko.gr

 

Print Friendly, PDF & Email