Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Αρχηγό και αίτημα συνάντησης μαζί του.

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
01/10/2016
Ένας οφειλόμενος αποχαιρετισμός.
05/10/2016

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Αρχηγό και αίτημα συνάντησης μαζί του.

Αρ.Πρωτ.182                                                                      Αθήνα, 01/10/2016

 

                                                         ΠΡΟΣ: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                                                          Αντιστράτηγο, κ. Βασίλειο Καπέλιο

 Κύριε Αρχηγέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), με αφορμή την ανάληψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, σας συγχαίρει και σας μεταφέρει, τις θερμές ευχές όλων μας, για μια επιτυχημένη και παραγωγική θητεία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε.

Η μακρά σας εμπειρία στο Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο και βεβαιότητα ότι θα εκπληρώσετε στο ακέραιο τα νέα σας καθήκοντα. 

Κύριε Αρχηγέ,

η Ομοσπονδία μας, ως συνδικαλιστικός φορέας, που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα, για να αισθάνονται το αίσθημα του δικαίου και της ασφάλειας οι συνάδελφοί μας, προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία μαζί σας, αιτούμαστε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικά το σύνολο των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος όπως η ομογενοποίηση του Π.Σ., το βαθμολόγιο των χαμηλόβαθμων, την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στολών και μέσων ατομικής προστασίας κ.λ.π.,  που απαιτούν άμεσα την δική σας παρέμβαση με στόχο να δοθούν άμεσα λύσεις και με μοναδικό γνώμονα  το κοινό συμφέρον.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                          ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

30/09/2016, Νέος Αρχηγός του Π.Σ.
Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο.

Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος του Παναγιώτη, γεννήθηκε το 1961 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έως σήμερα, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα όπως ως Διοικητής των Π.Υ. Μεγαλόπολης, Γαργαλιάνων και Καλαμάτας. Επίσης υπηρέτησε στην Π.Υ. Χίου, Τριπόλεως και στο Π.Κ. Μελιγαλά ως Προϊστάμενος Κλιμακίου.

Το 2012 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Κλάδου Επιχειρήσεων στο Α.Π.Σ., ενώ το 2014 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕ-199 ΣΕΚΥΠΣ).

Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΙΝ.ΕΠ. – Τομέα Χωρ. & Περιβάλλοντος Σχεδιασμού «Προστασία Δασών» και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Νέες Βασικές Δεξιότητες με Ψηφιακή Τεχνολογία» Παράλληλα έχει λάβει Πιστοποιήσεις από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. στις κατηγορίες Οικονομολόγων, Διοικητικών Στελεχών Δημοσίου Τομέα και Επιθεωρητών κτιρίων πυρασφαλείας, ενώ έχει διδακτική δραστηριότητα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, αλλά και ως Εκπαιδευτικός Συνεργάτης σε Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από το βαθμό του.

Print Friendly, PDF & Email